Trabzonspor'un 47. kuruluş yıl dönümü kapsamında sahilde meşale ve havai fişek gösterisi yapıldı. Beşirli Mahallesi'ndeki sahilde düzenlenen etkinliğe, Avusturya’da bulunan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu katılmazken, kutlamada İsrail protesto edildi.

Çok sayıda taraftarı katıldığı kutlamada ‘Bize her yer Gazze, Bize Her Yer Direniş’ yazılı pankartlar açıldı. Horon ve kolbastının oynandığı etkinlik, havai fişek ve horon gösterileriyle sona erdi.

Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, Trabzonspor’a sadece yönetici olarak hizmet edilmediğini belirterek, “Trabzonspor’a sadece yönetici olarak hizmet edilmiyor. Bizde yönetici olmadığımız zamanda Trabzonspor’u tribünden destekledik. O zamanda bizi heyecanlandırıyordu. 47 yıl önce bu küçük Anadolu şehrinden güzide kulüplerimizin birleşmesiyle Trabzonspor’umuz oluştu. İhtilaller yaptık şampiyonluklar kazandık. Şimdi de yönetici olarak bunları yaparak taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Transfer konusunda önemli gelişmelerin yaşandığı kaydeden Güney, “Özellikle başkanımız taraftar konusu takip ediyor. Yurtiçinde ve yurtdışında önemli transferle görüşüyoruz. Bugün önemli gelişmeler oldu. Trabzonspor gibi büyük kulüpler devreye girdiğinde o kadar zorlaştırılan transfer politikası var. Bu yüzde imzalar atılmadan bir şey söylemiyoruz. Forvet konusunda önemli gelişmeler oldu. Bir iki gün daha sabır istiyoruz” diye konuştu.

Trabzonlu Gençler Taraftar Grubu Başkanı Mehmet Fındıkçı, yaptığı açıklamada, “Trabzonspor’un gerçek sahibi taraftarıdır. Bunu sahile taşıdık, halkla birlikte kutluyoruz. Filistin’de bizimde Müslüman kardeşlerimiz ölüyor. Taraftar olarak dedik ki, vefa borcumuz olsun. UEFA daha karar vermedi kupa gelecek. Transferlerimiz patlamaya başladı. Birkaç tane daha futbolcu alırsak her şey daha iyi olur” dedi.