FC Rostov, Rusya'nın köklü kulüpleri arasında bulunan 1930 yılında kurulmuş bir kulüp. Maçlarını 15.840 kapasiteli Olimp-2 Stadyumu'nda oynayan Rus ekibi geçtiğimiz sezon Rusya Kupası'nı müzesine götürmeyi başarmıştı.

Teknik Direktörlüğünü Miodrag Bozovic'in yaptığı Rostov, 2013-14 sezonunda Rusya Premier Ligi'ni 39 puanla 7. sırada tamamladı. 

Kan kaybı yaşadılar

Rostov, geçtiğimiz sezon 17 gollük bir performans ile yıldızlaşan en büyük silahı Artem Dzyuba'yı Spartak Moskova'ya kaptırdı.

Kadrosunda Dmitry Torbinsky, Georgi Gabulov ve Aleksandr Bukharov gibi önemli futbolcular bulunduran Rus ekibinin kalesini Hırvatistan'ın tecrübeli kalecisi Pletikosa koruyor.

Bu sezona kötü başladılar

Geçtiğimiz sezon ligi 7. sırada bitiren ancak Rusya Federasyonu Kupası'nda finalde Krasnador'u yenerek kupanın sahibi olan Rostov UEFA Avrupa Ligi'nde play-off oynamaya hak kazanmıştı.

Geçtiğimiz hafta başlayan Rusya Premier Ligi'nde deplasmanda oynadığı maçta Dinamo Moskova'ya 7-3 yenilen Rostov'u Miadrag Dozovic çalıştırıyor.

Bu karşılaşmaya Pletikosa - Abazov, Djekov, Bastos, Miliç - Gatcan, Fatullaev - Kalachev, Torbinski, Poloz - Bukharov onbiriyle başlayan Fc Rostov'un gollerinin 2'sini Kalachev, diğerini ise Gatchan kaydetti.

Rostov'da kiralık olarak oynayan ve geçtiğimiz sezon attığı 18 gol ile takımın en golcü oyuncusu olan 25 yaşındaki Rus oyuncu Artem Dzyuba, bu sezon Spartak Moskova'ya geri döndü.

Rusya Federasyonu'nun köklü kulüpleri arasında bulunan ve 1930 yılında kurulan Rostov, maçlarını 15 bin 840 kapasiteli Olimp-2 Stadyumu'nda oynuyor.

Sarı-Lacivertli ekibin ülkedeki tek başarısı geçtiğimiz sezon elde ettiği Rusya Kupası.