Trabzonspor yöneticisi Mehmet Uğur Bozoğlu istifa etti.

Bozoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

26 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilen Trabzonspor olağanüstü genel kurulunda Trabzonspor’un hakkı olan kupayı şehrimize getirmekte kararlı görünen; seçim öncesi tavrı ve Trabzonspor’un değerlerine saygılı imajı sebebiyle Sayın İbrahim Hacıosmaoğlu’nun yanında yer aldım.
Seçimin kazanılmasının ardından Sayın Başkanın 180 derece değişen tüm tavır ve davranışları sonucunda arkadaş ve dost çevremden de oluşan tüm istifa baskılarına rağmen yılardır Trabzonspor’a yönetim dışından yapmaya çalıştığım katkıları “Yönetim Kurulu Üyesi” sıfatı ile bu güne kadar sürdürdüm.

Geçen bir yıllık süreçte “Öze dönüş”, HES projesi, hatalı Malouda transferine tepki, kulübün daha fazla borçlandırılmaması ve son olarak Hami Hoca ile devam edilmesi konularında yönetim kurulu içerisinde görüşlerimi seslendirdim.
Her zaman camianın değerleriyle, eski başkan ve yöneticilerimizle birlik olunması, bu insanların görüşlerinin alınması gerektiğinin altını çizdim.
İbrahim Hacıosmanoğlu’nun çağ dışı yönetim şekli ve amatör yapısı, yurt dışında almış olduğum spor yönetimi ihtisasına da ters düşmüştür.
Gelinen noktada Sayın Başkanın tüm bu uyarılara rağmen tek başına hareket etmekte kararlı olduğunu ve Trabzonspor’a telafisi imkansız zararlar verdiğini görmekteyim. Son olarak öğrenmiş olduğumuz Eski Başkanımız Sayın Sadri Şener’in “güveni kötüye kullanma ve belgede sahtecilik” suçu ile dava edilmesinin izahı yoktur. Yapmış olduğu tüm yanlış transfer, yanlış harcama ve çeşitli hatalara rağmen son başkanlık döneminde Trabzonspor’umuza 1 lig şampiyonluğu, 1 Süper Kupa, 1 Türkiye Kupası kazandıran ekibin başı ve bunlardan da önemlisi Türk futbolunun şikeden geçilmediği bir dönem ile ilgili yapılan yargılama sürecinden başımızı dik çıkaran bir başkan olarak, Sayın Sadri Şener’e bu tür suçlamalar ile dava açmak benim içerisinde bulunduğum bir yönetim kurulunun kararı değil olsa olsa İbrahim Hacıosmanoğlu’nun şahsi kararıdır.
Tolunay Kafkas, Ünal Karaman, Alper Boğuşlu, Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımın istifa süreçleri ve camiamızı, taraftarlarımızı bölen çeşitli olayları gölgede bırakacak bu tarihi hatanın bir parçası olmama adına bir yıldır gururla sürdürdüğüm Trabzonspor Yönetim Kurulu üyeliği görevimden istifa ediyorum. Büyük umutlarla başladığım bu görevde ben de her bir taraftarımız kadar hayal kırıklığına uğramış durumdayım. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.