TRABZONSPOR GALİBİYETLE BAŞLADIĞI MAÇI 4-2 YENİK BİTİRDİ 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com   

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Bursaspor, 2 farklı geriye düştüğü maçta Trabzonspor'u 4-2 mağlup etti. Timsah Arena'da oynanan ilk maç olma özelliğini taşıyan mücadele nefesleri keserken, 24 bin futbolsever karşılaşmaya oldukça renk kattı.

Maça Trabzonspor 'fırtına' gibi girdi. Henüz ikinci dakikada Bursaspor savunmasının uzaklaştırmak istediği top Erkan Zengin'de kaldı. Erkan'ın kafayla pasında Musa Nizam ceza alanı hemen dışından sol çaprazdan enfes bir şut çıkardı ve topu kaleci Mert Günok'un üzerinden topu ağlara gitti. Böylece Timsah Arena'nın ilk golünü Musa Nizam kaydetmiş oldu.



Bord-Mavililer 7. dakikada ise farkı 2'ye çıkardı. Aytaç Kara'nın şutunda Mert Günok topu adeta Oscar Cardozo'ya ediye etti. Paraguaylı golcü topla yalnızca dokundu ve skor 2-0'a geldi. 

Üst üste yediği gollerle şoka uğrayan Bursaspor'da teknik direktör Hamzaoğlu saha içinde oyuncuların pozisyonlarını değiştirdi.

Golden 1 dakika sonra Miroslav Stoch'un şutunda Onur Kıvrak topu kornere tokatladı.



Bursa'yı ümitlendiren gol

Bursaspor 23. dakikada kendini ümitlendiren golü buldu. Sol kanattan kazanılan duran top sonrası ceza sahası içerisinde oluşan karambolde top Sercan Yıldırım'ın önüne düştü. Tecrübeli futbolcu düzgün bir vuruşla, Yeşil-Beyazlı takımın Timsah Arena'daki ilk golünü atmış oldu: 1-2.

Golden sonra baskını iyice arttıran Bursaspor'da 26. dakikada Dzusdzsak ceza sahası dışından kaleyi yokladı. Yağmurun etkisiyle zeminde seken top Onur'u zorlasa da milli kaleci topu tokatlamayı başardı.

Trabzon'dan etkili kontra!

29. dakikada Trabzonspor kontra atakta etkili geldi. Kapılan topla Marko Marin sol kanatta Erkan Zengin'i gördü. Ceza sahasına kadar topu taşıyan Erkan, topu sağ kanatta Aytaç'a aktardı. Tek topla Mehmet Ekici'ye pozisyon hazırlandı, Ekici'nin güzel plasesini Mert Günok kurtardı.

34'te Bursaspor beraberlik golüne çok yaklaştı. İlk golü kaydeden Sercan Yıldırım sol kanattan çalımlarla topu taşıdı. Ceza sahası yayında topla buluşan Stoch'un şutu Onur'dan sekti. Dönen topu takip eden Slovak oyuncu, sol ayağıyla müsait bir pozisyonda topu auta gönderdi. 



Bursa'nın baskısına Trabzon dayanamadı

2-1 olduktan sonra maçın kontrolünü eline alan Bursaspor, 40. dakikaya kadar girdiği pozisyonları değerlendiremese de, ilk yarının kahramanı Sercan Yıldırım yine sol kanattan Cavanda ve M'bia'nın arasında geçti. M'bia Sercan'ın formasından çekti ve hakem penaltı noktasını gösterdi.

Bursa'nın golcüsü Tomas Necid penaltıyı değerlendirdi, skor 2-2'ye geldi.

Bursaspor-Trabzonspor maçının nefes kesen ilk yarısında başka gol olmazken, taraflar soyunma odasına beraberlikle gitti. 

İkinci yarıya taraftarın desteğini alan Bursaspor etkili başladı. Miroslav Stoch'un uzaktan şutunu Onur Kıvrak başarılı bir şekilde kornere gönderdi.



Önce golü verdi, sonra iptal etti

51. dakikada Timsah Arena'da gerilim dolu anlar yaşandı. Bursaspor'da Serdar Aziz'in şutunda ceza sahasında bulunan Tomas Sivok topa kafayla dokundu ve top ağlara gitti.

Pozisyonda Çek oyuncu açık şekilde ofsaytta olmasına karşın yardımcı hakem bayrağı kaldırmadı ve hakem gol kararı verdi. Bursasporlu futbolcular gole sevinirken,  Trabzonsporlu futbolcular yan hakemin yanında soluğu aldı.

Sonrasında yardımcılarıyla konuşan orta hakem Serkan Çınar golü iptal etti ve maç kaldığı yerden sürdü. Pozisyonda yoğun bir şekilde hakeme itiraz eden Aykut Demir de sarı kart gördü.

61. dakikada Bursaspor Dzusdzsak ile gole çok yaklaştı. Macar futbolcu sol kanattan ceza sahasına doğru süzüldü. Sol ayağı ile diğer köşeye füze çıkarkan yıldız futbolcunun şutu az farkla auta gitti. 



Sivok'un kafası bu kez gerçekten gol!

Daha fazla gol arayan takım Bursaspor bu kez 71'de Sivok'la istediğini aldı. Duran topta Serdar Aziz'in kale ağzına çevirdiği topu Tomas Sivok bu kez ofsayta yakalanmadan filelere gönderdi ve Bursaspor 2-0 geriden gelip 3-2 üstünlüğü yakaladı.

Bursa'nın gol yağmuru sürüyor!

Yoğun yağmur altında oynanan mücadelede 2 farklı geriden geriden Bursaspor, 82'de bu kez 2 farklı öne geçen taraf oldu. Yine bir duran top şansı yakalayan Yeşil-Beyazlılar'da gecenin yıldızlarından Serdar Aziz sahneye çıktı, güzel bir kafayla Bursaspor'un 4. golünü attı.

Golden sonra Trabzonspor maça havlu atarken, tempoda iyiden iyiye düştü.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Bursaspor aldığı bu galibiyetle puanını 21'e çıkarıp Timsah Arena'daki ilk maçından mutlu ayrıldı. Trabzonspor ise 24 puanda kalarak üst sıralardan iyice uzaklaştı.