Trabzonspor Kulübü'nün anıt yaptırma kararı için yaptığı destek çağrısına 21 milyon liralık destek geldi. Bordo-mavili kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun çağrısına destek veren Nevzat Aydın ve Nevzat Kaya'nın 5'er milyon, Ömer Ayvacı'nın 1 milyon liralık bağış ile Kupa Anıtı'na adlarını yazdırdıkları belirtildi.
Trabzonspor Asbaşkanı Ertuğrul Doğan, 6 milyon TL ile kupa anıtına destek olurken bir destekte aslen Trabzon -
Araklı’dan olan Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’de 1 Milyon TL destek verdiğini açıkladı .

Mevcut yönetim kurulundan Başkan Ahmet Ağaoğlu, Başkan Yardımcısı Yalçın Orhan, Dış İlişkiler Sorumlusu Esat Emanet ile Finans ve Proje Geliştirme Sorumlusu Şemsetdin Hancı 1'er milyon lira vermişti.

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında sahasında Fraport TAV Antalyaspor ile 2-2 berabere kalarak bitime 3 hafta kala şampiyonluğu elde eden Trabzonspor'da, Kulüp Başkanı Ağaoğlu, şampiyonluğun kalıcı bir hatırası olması adına, stadyum önüne bir anıt yaptırmaya karar verdiklerini ve camianın desteğiyle inşa edileceğini açıklamıştı. 
 

SEYFETTİN SELİM KİMDİR?

Seyfettin Selim, Selim İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kurucusu ve Müdürü’dür. Seyfettin Selim 1 Ağustos 1967 yılında Sakarya’nın Kaynarca İlçesine bağlı Yeşilova köyünde bir çiftçi ailesinin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Aslen Trabzon Araklı İlçesindendir.Çok genç yaşlarda inşaat sektörüne yöneldi.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 10 kez güreş ağalığı yapan 2 altın kemer sahibi Seyfettin Selim, bu yıl da ağalığı aldığı için 3. Kemere hak kazandı. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin rekortmen ağası Seyfettin Selim, ağalığa bugüne dek 3 milyon 700 bin lira ödemişti. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin kuralları gereği üst üste 3 yıl ağalık yapanlara verilen altın kemer ödülünü iki kez alan Seyfettin Selim, Kırkpınar'ın tek iki altın kemerli ağası olarak tarihe geçti.

KIRKPINAR’DA NASIL AĞA OLUNUYOR?

Kırkpınar Güreş Ağası, güreşlerin ve organizasyonun sorumlusuyken Edirne Belediyesince yapılan düzenleme ile simgesel bir makam haline dönüştü. Güreşlerin düzenlenmesi, kırmızı dipli mumla güreşlere davetler yapması ve güreşe gelenleri ağırlaması gibi misyonu olan ağanın bu görevlerinin büyük bölümü şu anda Edirne Belediyesince yapılıyor. Elindeki büyük tespihi, işlemeli cepken ve şalvarıyla otantik bir görünüm sergileyen ağa, kazandığı ihalenin ardından bir yıl süresince ağalık yapıyor. İhaleden elde edilen gelir, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin düzenlenmesine harcanıyor ve dereceye giren pehlivanlara ödül olarak dağıtılıyor.