TRABZONSPOR CAMİASI KIYMALI PARTİSİNDE BULUŞTU 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

Başkan Muharrem Usta, Trabzon Ramada Otel'de gelinen nokta hakkında bilgi vermek için eski başkanlar, yöneticiler, yetkili kurullar ve basın mensuplarından oluşan 400 kişinin katılacağı bir kahvaltı düzenledi.

Trabzon Ramada Otel'deki Trabzonspor'un birlik beraberlik Toplantısına Çalışma Bakanı Süleyman Soylu,Enerji Bakanı Berat Albayrak,Milletvekilleri Av.Ayşe Sula Köseoğlu,Adnan Günnar,Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç,Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, Ak Parti İL Başkanı Haydar Revi. EWski Bakan ve Trabzonspor Kulüp Başkanı Faruk Nafız Özak ,Eski Trabzonspor Yöneticileri basın mensupları siyasetciler katıldı. 

Özellikle futbolcularla yürütülen 'feda' projesi, kulübe gelir getirici projeler ve diğer konularda görüşlerini camianın ileri gelenleriyle paylaşacak olan Başkan Usta, önerileri ve eleştirileri dinleyecek. Adeta bir mini genel kurul havasında geçmesi beklenen buluşmaya yoğun bir katılım olacağı tahmin ediliyor. Açılış konuşmasında söz alan Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta "Biz buraya enkaz edebiyatı yapmaya gelmedik. Durumu sizlerle paylaşıp, sizlerle yönetmek için fikirler almak için bir araya geldik" dedi.  Başkan Muharrem Usta, şu şekilde konuştu:   “Biz biraz da kendimizi sorumluluk altına sokmaya çalışıyoruz. Aynı hedefe birlikte yürüyeceğimiz camiada hangi gün hangi ay nerede olduğumuzun bilinmesi şeffaflık derecesinde önemli. Bunların bilinmesi başka, kulüp adına yapılacak hataların nelere mal olduğunu paylaşmamız başka. Çünkü ekonomisi bozuk olan bir kulübün başarıya ulaşma şansının mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz. O nedenle biz bir miktar bunları sizlerle paylaşmaya çalıştık. Bunun dışında ikinci alan var ki sportif alan. Taraftar transfer isteyebilir. Her bir kontratın milyonlarca liralık ya da dolarlık karşılığı var. Her hangi bir oyuncunuzun transfer ederken eğer ince eleyip sık dokumamış ve imza atmışsak orada yapılacak bir tane iş kaldı. Onu mutlaka değerlendirmek zorundayız. Olmadı kenara koyalım. Olmadı üzerine alalım. Bu grup tutmadı diğer grubu alalım. Dediğiniz anda katlanarak moral bozukluğu ile istikrar olmadığı için sportif başarısızlıkla karşı karşıya kalmanız kaçınılmaz oluyor. Biz yönetime geldiğimizde sportif alanda elimizde ne kadar oyuncu var. bu oyuncularla devam edip etmeyeceğiz mi? Öyle kontratlar var ki...

USTA SEZON SONU REVİZYON YAPILACAK
 Bir kontrata imza attığınız anda karşılığı ekonomik olarak oldukça büyük. Bu sezon elimizde ne kadar oyuncumuz varsa bu oyuncuların gelecek seneye kaçta nesi kalıca isketelette yer alabilirin peşindeyiz. İkincisi elbette sene sonunda çok önemli bir revizyon yapmak durumunda kalabiliriz. Gelecek seneye iddialı girmek için. bu konuda kararlıyız. Eğer elimizde çıkarmak istediğimiz oyuncular varsa bu sezon onların en iyi şekilde oynayıp değerlendirmek isteriz. Yoksa şu kolay. Kenara koyalım. Kadro dışı yapalım. Bu kolay.. Oyuncunun kapasitesinin sınırlarının nereye gittiğini görmekten geçer. Israrla kapasitesini Hem hoca açısından o kadar türbülansa gittik ki aslında elimizdekilerin değerinin hesabını yapamaz duruma geldik. Gönül ister ki, Trabzonspor her maçında muhteşem oynasın. Çok iyi sonuçlar alsın. İçimizde her halde bunun tersini düşünecek kimse yoktur. Kadroya dönüp baktığımızda öyle oyuncular var ki sürekliliği hiç yakalayamamışlar. Bunlara şans vermek gerek. Gelecek seneyi planlamak adına. Biz şuan yoğun şekilde bu aile ortamının oluşturulmasında engel olan unsurları engellemeye çalışıyoruz.

BAŞKAN USTA  ARA TRANFSERDE EN BÜYÜK SORUN
 Ara transfer döneminde bizim bir tane derdimiz vardı. Çok oyuncu vardı. Kadroyu küçültmek. Sorunlu olan bir iki yere iki tane oyuncu transfer etmek. Bunlardan biri santrafor bölgesineydi. Biz orada N'Doye ve Deniz'den elde ettiğimiz tasarrufla Muhammet'i aldık. Sol bekte de Alper ve aslında kumaşı iyi olduğuna benimde inandığım fakat Trabzonspor'da formunu yakalayamayan Soner'i Akhisar'a vererek maç başları dahil bize yıllık 5 milyon olan maliyet yerine Güray'ı 2,5 milyona aldık.”  

DÜĞMEYE BASTIK SCOUT EKİBİ KALICA İSİMLERİ BELİRLEYECEK  Önümüzde ki hafta itibariyle Scout ekibi göreve başlıyor. İyi bir ekip olacak.  Hedefimiz şuan da takımda kalacak olanları tespit etmek ve ardından Scout ekibinin ortaya koyduğu isimlerle iddialı kadro ortaya koymak.

 EKONOMİK VE SPORTİF BAŞARI MI ÖNEMLİ

 Hangisi bir birinden daha önceliklidir. İkisi de bir birinden daha öncelikli. Bizim her ikisini birlikte taşımak gibi bir hedefimiz var. Bu yolculuk zorlu yolculuk. Bu büyük camiaya Trabzonspor gibi büyük kulübe yakışan hangi şartlarda bulunursak bulunalım, en kısa sürede itibarli toplumun geniş kesimleri tarafından sevilen takdir görülen bir kulüp inşa etmek.   Her birimizin vereceği destekle olacak. Biz 2 aylık yönetimimiz. Ayda bir bir araya gelmiş olacağız. Şeffaf olmak adına sizin de görüşlerinizi almak için.

 BAKANLAR KURULUNDA TRABZONSPOR AĞIRLIĞI  
Şehrimizin bakanları her dönem Trabzonspor’a sahip çıktı. İki bakanımız var. Geçen Ankara’ya ziyarete gittiğimizde bakanlar kurulünda da çok büyük ağırlığımız olduğunu öğrendik. Trabzonspor’un ağırlıklı Ankara’da böyle bir gücü var”

BAKAN SÜLEYMAN SOYLU ; EL BİRLİĞİ VE İŞ BİRLİĞİ İLE
  Başkan Muharrem Usta’nın ardından kısa bir konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, “El Birliği ile iş birliği ile başarıyı Trabzonspor’a getireceğiz. Trabzonspor’a emeği geçmiş herkese Türkiye’nin her tarafında centilmence bu takımı destekleyen taraftarlarımıza onun oynadığı her müsabakayı kendi gönlünde hisseden Trabzonspor sevenlerini bir kez daha burada büyük bir takdirle yad ediyoruz” dedi.  

 ENERJI BAKANI BERAT ALBAYRAK KABİNE’DE Kİ TRABZONSPORLU BAKANLARI AÇIKLADI
 Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Geleceğiz Trabzon’a her hafta bir şeyler oluyor. Trabzon tabi ilk sırada. Bir türlü fırsat olamadı. Bugün resmi programın dışında özel olarak geldiğim ilk toplantı oldu. Manidar olanı da ayak baktığımız ilk toplantıda Trabzonspor oldu. Başkanımız güzel Trabzonspor icraatlarıyla ilgili bahsederken, bu sezon takımın durumu ilk sezon takımın durumu inşallah daha iyi olacak. Burada bir sürü akil insan var. İnşallah bu toplantı hayırlı istişareler vesilesi ile Trabzonspor’un geleceği için daha iyi olur. Kabinede sayımızdan bahsetti sayın Başkan.. 5 tane aslında Trabzonsporlu bakanımız var. Sayı itibariyle en yüksek dönemlerinden birini yaşıyor. Trabzon hep spor şehri oldu ama son 15 yılda sporun her alanı ile ön plana çıktı.   Trabzon’a yakışır çok güzel bir stat eksikti. O da önümüzde ki sezona yetişmesi ihtimali ile gidiyor. Biz Trabzon’da doğmadık. Anamız da babamız da buralı.. En az asgari burada doğmuş kadar burada ki hemşerilerimizle kadar her platformda sahip çıkmaya çalışıyoruz. Perdenin arkasında Trabzon ve Trabzonspor için ne kadar uğraştığımız biliniyor.   Trabzon ne zaman başarılı olduysa bir tek şey önemli oldu. Tüm şehrin ve Trabzonluların birliği ve beraberliği.. Bu şehir gurbette ki nüfusu ve hepsi noktasında sportif başarıda kültürel başarıda hepsi geldi. Dolayısı ile bizim sizin kadar bilgi birikim tecrübemiz olmayabilir naçizane 38 yaşında Bakan dostunuz olarak bu toplantılar vesilesi ile Trabzonspor’un başarısı başta olmak üzere birlik ve beraberlik için azami gayreti gösterelim. Yeni stadı ile birlikte tüm konulara yakışır şekilde birliği ve beraberliği sağlayacağı konusunda güvenim tam” dedi.