Geçtiğimiz sezondan bu yana gerek saha içi gerekse saha dışında yıla damga vuranların belirlendiği törende Trabzonspor altı dalda ödüllendirildi.


Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu (UFEF) sonrası düzenlenen törende Başkanımız Ahmet Ağaoğlu, “Yılın Kulüp Başkanı” ödülünün sahibi oldu. 2021-2022 sezonunda hem Süper Lig hem de Süper Kupa'da şampiyonluk yaşayan Trabzonspor, “Yılın Takımı” seçildi. Teknik Direktör Abdullah Avcı da “Yılın Teknik Direktörü” ödülüne layık görüldü. Kaptan Uğurcan Çakır'a “Yılın Kalecisi”, başarılı oyuncular Anastasios Bakasetas "Yılın 10 Numarası", Marek Hamsik ise “Yılın En Değerli Yabancı Futbolcusu” ödüllerinin sahibi oldu. Geçtiğimiz sezonu Kasımpaşa forması ile gol kralı olarak tamamlayan ve sezon başında takımımıza katılan Umut Bozok ise "Yılın Forvet Oyuncusu" ödülüne layık görüldü.


Başkanımız Ahmet Ağaoğlu'na ödülünü Fotomaç Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zeki Uzundurukan takdim etti. Asbaşkanımız Ertuğrul Doğan, “Yılın Takımı” ödülünü eski futbolcumuz Abdullah Ercan'ın elinden alırken, Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı’ya da ödülünü A Spor Spor Yayınları Koordinatörü Ender Bilgin sundu. Kaptanımız Uğurcan Çakır'a ise ödülünü Başkan Yardımcımız Zeyyat Kafkas verdi.


Başkanımız Ahmet Ağaoğlu ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Yıllar önce futbolun kitabını İdmanocağı Kulübümüzün kaptanı Sayın Süleyman Rıza Kuğu yazdı. Kitabın adı Asosyeşin Futbol (Kolektif Futbol), yazılış tarihi 1922. Futbol kolektif bir oyundur. Malzemecimizden başlayarak masörümüz, doktorlarımız, sağlık ekibimiz, mutfaktaki aşçılarımız, garsonlarımız, teknik heyetimiz, değerli hocamız Abdullah Avcı, yardımcı hocalarımız ve futbolcu kardeşlerimizin hiçbirini diğerinden ayırt etmek mümkün değil. Onların göstermiş olduğu çabayla birlikte yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız ve bizlerle birlikte bütünleşen eski başkanlarımız, eski kurul başkanlarımız ile büyük Trabzonspor taraftarları bize bu şampiyonluğu getirdi. Şampiyonluğu bu birliktelik ve bu azim getirdi. Ancak birlikte çalışırsak başarılı oluruz felsefesini uyguladığımız için bu noktaya geldik. Benim düşünceme göre başkana ödül verilmez. Başkan bir tek şeyden sorumludur, başarısızlıktan. Başarı olduğu zaman onun paydaşları herkestir. Başarılı olan ekiptir. Başarısız olduğu takdirde onun tek bir sorumlusu vardır, o da başkandır.” dedi.

Törende söz alan Asbaşkanımız Ertuğrul Doğan, konuşmasında şunları söyledi:
“Böyle bir ödüle layık görüldüğümüz için teşekkür ederim. Bu ödülü yönetim kurulumuz adına alıyorum. Transfer konusunda çalışıyoruz. Şartlar çok zor. Kulüpler sıkıntı içerisinde. Biz de bu şartlar doğrultusunda elimizden geleni yapacağız. Hamsik gerçekten çok önemli bir değer. Bizim için çok örnek bir karakter. Onun gibi birini bulmak imkânsıza yakın. Hocamızın talepleri nasıl olursa biz de Trabzonspor için en iyisini bulmaya çalışacağız.”

Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı ise ödülünün ardından şunları söyledi: “Bugün 9 Kasım. İki sene önce bugün Ertuğrul Başkanın ofisinde imza attım ve sonrasında 10 Kasım günü Trabzon'a ayak bastım. Bugün iki seneyi tamamlıyorum. İki senedir Trabzonspor ailesi ile tarif edilemez harika duygular yaşıyorum. Sayın Başkan Ahmet Ağaoğlu'na, yönetim kurulumuza iki senelik süreçte bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Futbolcu kardeşlerime, ekibime ve Trabzonspor ailesine karşılıklı yaşadığımız duygulardan dolayı teşekkür ediyorum. Bu ödülü hem ekibim, hem futbolcularımız, hem de Trabzon taraftarı ve camiası adına alıyorum. Bunlar ileriye doğru motivasyonumuzu artırıyor. İlk ‘Yılın Teknik Direktörü’ ödülünü aldığımda 2005 senesiydi. Bugün 2022 hala çalışmaya, geliştirmeye ve eğitime devam ediyoruz. Trabzonspor’un verimli toprağını, altyapısını eğitim amaçlı denetletiyoruz. Bu topraktaki oyuncuları daha iyi hale getirmek ve sayılarını çoğaltmak için çalışıyoruz. Onun için tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Kaptanımız Uğurcan Çakır ise yaptığı konuşmada, “Bu ödüle layık görülmek çok mutluluk verici. 2018 yılında da bu ödülü almıştım. Geçen sene tarihi başarılar yakaladık. Şehrimizle, arkadaşlarımızla yönetimimizle... Çok mutluyum, çok gururluyum. Herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“Yılın En Değerli Yabancı Futbolcusu” ödülüne layık görülen futbolcumuz Marek Hamsik, “Çok mutluyum. Ben bu ödülü tek başıma kazanmadım. Takım arkadaşlarımla birlikte, hep beraber kazandık. Bu ödülü taraftarımıza adamak istiyorum. Birlikte güzel bir iş çıkardık.” dedi.

“Yılın 10 Numarası Ödülü”ne layık görülen futbolcumuz Bakasetas ise şöyle konuştu:
“Benim için önemli olan şey takım arkadaşlarım. Eğer takım arkadaşlarım olmasaydı, muhtemelen bu ödülü alacak kişi ben olmayacaktım. Kendi pozisyonumda yılın 10 numarası ödülünü almak beni çok gururlandırıyor. Teknik ekibimize teşekkür etmek istiyorum. Her zaman neyi daha iyi yapabiliriz diye birlikte çalışıyoruz. Maçlara onlarla birlikte hazırlanıyoruz. Takım arkadaşlarıma, her zaman bizimle olan kişilere ve bize her şeylerini veren yönetim kurulu üyelerimize çok teşekkür etmek istiyorum.”


Kasımpaşa forması ile gol kralı olan ve “Yılın Forvet Oyuncusu Ödülü”ne layık görülen Umut Bozok ise yaptığı konuşmada, “Sizlerle burada bulunmaktan çok mutluyum. Kasımpaşa ve Trabzonspor kulüplerine, taraftarlarına çok teşekkür ediyorum. Büyük bir kulübe geldim. İnşallah bu başarıyı Trabzonspor'da da yaşarım.” ifadelerini kullandı.