Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig 2018-2019 sezonu için hazırlıklarını sürdürürken yönetimde bir yandan takımın eksik bölgelerini takviye etmek için transfer çalışmalarına devam ediyor.

Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun açıkladığı yeni stoper transferi Senegalli oyuncu Zargo Toure gece saatlerinde Trabzon’a geldi. Toure’nin Trabzon’a geldiği sırada sürpriz bir gelişme yaşandı ve Amerika’da Philadelphia Union’da forma giyen 21 yaşındaki Kamerunlu oyuncu Eric Ayuk da Trabzon’a geldi.

Sürpriz bir şekilde ortaya çıkan transferde ise ilginç bir ayrıntı dikkat çekti. Bu ayrıntı Eric Ayuk’un ünlü sanatçı Rafet El Roman tarafından Trabzonspor’a önerilmesi ve bonservis ücretinin ünlü sanatçı tarafından ödeneceği iddiası oldu.

Sanatçı Rafet El Roman konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu

El Roman, oyuncunun kendisine bir menajer arkadaşı tarafından önerildiğini ve bonservis ücretinin kendisi tarafından ödeneceği iddialarının gerçek olmadığını söyledi.

Rafet El Roman transferin detayları ile ilgili şunları söyledi:

AYUK'A KEMENÇE VE MARŞLARI DİNLETTİM

"Başkan Ağaoğlu ile yaptığım görüşmede oyuncuyu takımda görmek istediğini ifade etti. Menajer arkadaşım vasıtasıyla futbolcuyu Trabzon’a davet ettik. Kendilerine Trabzonspor’un Türk futbolunun önde gelen en büyük kulüplerinden biri olduğunu ifade ettim. Trabzon şehri ile alakalı çeşitli videolar izlettik, aynı zamanda Trabzonspor taraftarını şehrin kültürünü kemençesini hatta Trabzonspor marşlarını bile kendisine izleterek Trabzonspor’a daha da yakınlaşmasına sebep olduk."

BEN ÖDEMEDİM, TRABZONSPOR’A DA ÖDETMEDİM

“Eric’i bir menajer arkadaşım önerdi. Çok iyi bir çocuk, başka yerden de teklif var dedi. O anda dedim neden Trabzonspor’a böyle bir iyilik yapmıyoruz. Transfer ücreti de çok iyi uygun. Ben başkanla konuşayım dedim. Sayın Ahmet Ağaoğlu ile konuştuk, kendisine videoları attık. Hemen bavulunu toplasın gelsin dedi. Sonra bunlar bonservis ücreti ne olacak dediler. Ben kendilerinden rica ettim. Dedim ki bonservis ücreti almayalım. Trabzon, Türkiye liginde çok büyük bir takım. Sen şuanda Amerika’da 2. Lig’de oynuyorsun. Çok iyisin, yeteneklisin. Bonservis ücretini ödememek için ben elimden gelen gayreti gösterdim. Bonservis ücretini benim ödediğim doğru değil. Ama Trabzonspor’a da ödetmedim öyle diyelim. Gerçek budur. Dünde geldiler. İnşallah güzel bir sözleşme olur. Trabzonspor camiasına, taraftarımıza, takımımıza hayırlı uğurlu olur. Biz çok büyük bir takımız, Trabzonspor çok büyük bir camia. Eric’de çok iyi bir futbolcu. Bence iyi olacak.”

EN GEÇ GALATASARAY MAÇINDA ORADA OLACAĞIM

Trabzonspor’un 51. Kuruluş yıldönümü kutlamalarına gelmeyi çok istediğini belirten Rafet El Roman, “Bende olmak isterdim. Yalnız çok talihsiz bir zamana denk geldi. 3 çocuklu bir baba olarak tatile çıktım ve çocukları bırakamadım. Yönetimden çok insanlar rica etti. Onlara izah ettim. Ama Galatasaray maçında orada olacağım” dedi.