KULÜP BAŞKANI HAMİ İLE SÖZLEŞME İMZALADI 

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta Teknik Direktörlük konusunda anlaşma sağladığı Hami Mandıralı ile Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde düzenlenen basın toplantısı ile sözleşme imzaladı.
Toplantıya Başkan Muharrem Usta, Hami Mandıralı ve Futbol Şube Sorumlusu Yılmaz Büyükaydın ve çok sayıda basın mensunu katıldı.

Başkan Muharrem Usta imza töreni öncesinde Trabzonspor’un durumu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Kulübün genel durumu ile ilgili bazı ilgileri aktarmanın faydalı olacağını söyleyerek, “Bir ayı aşkın bir süre önce seçildik. Bu sürede kulübü analiz ettik. Trabzonspor’un içinde bulunduğu durum bundan sonra en iyi adımların atılmasını zorunlu kılıyor” dedi ve durumu “büyük çöküş” olarak niteledi.

MUHARREM USTA'NIN KONUŞMASI VE İMZA TÖRENİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Muharrem Usta açıklamalarını şöyle sürdürdü;

Trabzonspor’un içinde bulunduğu durumu tam bir çöküş dönemi ile iç içeyiz. İçinde bulunduğumuz duruma ben büyük çöküş diyorum. Bizim içinde bulunduğumuz durum bir çöküş dönemini andırıyor. Bundan sonraki adımları buna göre atmamız gerekiyor. Satın alınmış oyuncuların sözleşmesine sözleşmesi feshedilmiş oyuncuların alacaklarının alacağı para için kısa zamanda 200 milyon TL ve bu paranın hepsi acil.

Sefa, İshak, Deniz, Soner, Musa, Fatih, Uğur Demirok, Alper, Serdar bu oyuncular bir dönem gelecek vadeden oyuncu diye kulübe alınan oyuncular. Ancak bunlar Trabzonspor’da kayboldular. Ben bunları rencide etmeden söylüyorum. Bu oyuncuların Trabzonspor’a maliyeti 120 milyon TL. Sefa 30 milyon TL. Biz bu gençleri unuttuk. Dedik ki yenilerini alalım. Alındı, alındı maliyet 120 Milyon TL.

Bu oyuncuların Trabzonspor’a kazandırılması gerektiğine inanıyorum. Giden 4 yabancı oyuncu 90 milyon TL. Douglas N’Doye, Marin 66 Milyon TL.

Bu rakamları toplayın Trabzonspor’un içinde bulunduğu dev çöküşün maliyeti bunlar. Bizim yerimizde siz olsanız bunları tekrarlanmak yerine sürdürür müsünüz? Bütün bunların sonucunda UEFA kapılarında kalıyoruz. Bütün bunları yaparken gerçek anlamda skaut ekibi yoksa yıllar öncesinden oyuncular takip edilmiyorsa bunlar olur. Ben geldim 300 oyuncu geldi ama Trabzonspor’un işçinde hiç gelmedi. Ben bugün eylem planını çöküş döneminde geçiş dönemi de doğru yürüyoruz.

Trabzonspor bizim en değerlimiz bir trafik kazası ile yoğun bakıma düştü. Önce sıkıntılarımız ile yüzleşeceğiz. Çile dönemindeyiz bu dönemden beraber çıkacağız. Bitmişsiniz daha neyi harcayacaksınız. Bir anda bu durumdan çıkmayı kim nasıl bekleyebilir. Batak politikası gütmüyorum.

Transfer, transfer, transfer gündemini ortadan kaldıralım bu oyuncuları kazanalım. Bu gençler nasıl oldu her birinde hata oldu. Hata onlarda değil bizde. Hata teşhis koyamamakta. Hata her şeyi tozpembe olarak göstermekte. Bu geçiş döneminden sonra biz yükseliş dönemine gitmek zorundayız.  Bu dönemde kendi içimize çekilip en az hasarla şu yoğun bakımdan çıkmamız lazım. Bu dönemi adam akıllı derleyip toplayıp geçmemiz lazım. Elimizde bu kadar oyuncu varken gönderelim, Gönderemezsin. Biz bunlardan yeni transfer yapmış gibi bir şeyler çıkarmamız lazım. Bu oyuncular nasıl bu kadar değersiz olabilir. Bu nedenle Hami hoca ile yola çıktım. Onun döneminde böyle oyuncular var ki kenarda. Biz onunla hep dertleşiyoruz. Bu hastayı servise doğru alalım. Bu arada skaut ekibi ile dünyayı tarayalım. Çok zorunlu olmadıkça transfer yapmayacağız. Ama sene sonunda bir yapılanmaya ihtiyacımız var. En kötü ihtimalle gelecek sene bir yükseliş dönemine geçiş yapmak için uğraşıyoruz.

Dün maçtaydım. Yenilikleri gördüm. Bizim Trabzonspor’umuz böyleydi. İtalya’nın liderini yenerken güzel bir ruh vardı. Hunu tekrar kazanmamız lazım. Bu zor yolculuğu yapacağız. Takımımızda oynayan oyuncuların aylık ücretlerini ödemedikten sonra ne bekleyebilirsiniz. Hiçbir futbolcuyu hatalı görmüyorum. Öyle oyuncu var ki 5 tane aileye bakıyor. İmzasını atmış. Oyuncunun parasını zamanında vermiyorsanız.  Öyle bir delikten bahsediyoruz ki verdiğimizin nereye gittiğini anlamadık. Ama onlara söz verdim Şubat ayından itibaren düzenli ödeme yapılacak. Çok acı bir yüzü görmüş olabiliriz. Nereye doğru adım attığımızı çok iyi biliyoruz. Herkes rahat olsun.

SAVAŞMAK İSTEYEN OYUNCULARLA...

Hami Mandıralı ise toplantıda yaptığı konuşmada “bizim işimiz sahada orada çalışacağız. Çok önemli oyuncularımız var. Yüreği bizde olan forma için savaşmak isteyen oyuncuları belirleyip ona göre kararlarımızı vereceğiz. Beni tanıyorsunuz“ ifadelerini kullandı.