Bordo Mavili Kulüp tarafından 30 Haziran tarihinde satışa çıkartılan, 12 Temmuz'a kadar da eski kart sahiplerine satışı gerçekleştirilen kombine karlardan şu ana kadar ulaşılan rakam sadece 50 civarlarına yaklaşmış durumda. Buna göre geçen sezon kombine kart tercih eden taraftarların yüzde 95'lere varan orandaki ciddi bir kesimi bu yıl satın alımı gerçekleştirmedi. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu tarafından uygulamaya koyulan ve ülke genelinde büyük tepki çekmesine rağmen geçtiğimiz sezonun bitimine yaklaşık 1 ay kala satışına başlanan PassoLig kartlarına da şu ana kadar sadece 300 dolayında Trabzonspor taraftarı sahip oldu.

Bu rakamlar gelecek sezon Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerinde yaşanacak görüntünün de en büyük habercisi oldu.  Kombine kartlara ve PassoLig'e ilgi göstermeyen taraftarların bu davranışına sebep olarak 2 önemli unsur ön plana çıktı. Söz konusu gerekçelerden ilki fiyatların yüksekliği, diğeri ise giden oyunculara rağmen kadroya istenen seviyede beklentileri karşılayabilecek isimlerin transfer edilememesi olarak gösterildi.

Şu an itibariyle bir futbol kulübünün öncelikli gelir kalemleri arasında yer alan tribün gelirlerinde beklenen seviyeye ulaşamayan Trabzonspor'un mevcut duruma yönelik ne tür bir politika izleyeceği merakla bekleniyor.