Spor Toto Süper Lig'de, Trabzonspor ile Kasımpaşa arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmada, bordo-mavili takımın eski iki golcü oyuncusu teknik adam olarak karşı karşıya geldi.

Ligde, 26. haftanın açılış maçında, Trabzonspor Teknik Sorumlusu Hami Mandıralı ile Kasımpaşa'nın teknik direktörü Shota Arveladze'nin mücadelesine sahne oldu. Trabzonspor tarihinde 218 golle en fazla gol atan oyuncusu Hami Mandıralı ile 1995-96 sezonunda bordo-mavili takımda 25 gol ile gol kralı olan Kasımpaşa'nın teknik direktörü Shota Arveladze, 17 sezon sonra Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bu kez rakip teknik adamlar olarak buluştu.

En son 1996-97 sezonunda Trabzonspor formasını birlikte giyen teknik adamlar, maç öncesi hasret giderdi. Shota Arveladze, 1997-98 sezonunda Ajax'a, Hami Mandıralı da 1998-99 sezonunda Almanya'nın Schalke 04 takımına transfer olarak Trabzonspor'dan ayrılmıştı. 

Kadın ve çocuk taraftarlar izledi

Ligdeki Fenerbahçe maçında çıkan olaylar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 6 maç seyircisiz oynama cezası alan Trabzonspor, ilk cezasını Kasımpaşa maçıyla çekti.

Bordo-mavili takımın cezası nedeniyle tribünlerde kadın ve çocuk taraftarlar yer aldı. Hüseyin Avni Aker Stadı'nın büyük bölümününde boşluklar gözlendi.

Forvette Janko görev aldı 

Trabzonspor'da kalp rahatsızlığı geçiren Emre Güral, sakatlıkları bulunan Henrique ve Bourceanu  kadroda yer almadı. Bu oyuncuların yanı sıra devre arasında Kasımpaşa'dan transfer edilen Özer Hurmacı da iki kulüp arasındaki sözlü anlaşma nedeniyle maçta forma giyemedi.

Forvette Henrique ve Emre Güral'ın yokluğunda Avusturyalı oyuncu Marc Janko görev yaparken, Şahin Aygüneş ise yedek soyundu. Orta alanda Bourceanu ve Özer Hurmacı'nın eksikliğinde ise Adrian ve Colman görev yaptı.

Malouda yine yok !

Trabzonspor'da sakatlığı düzelen Malouda, teknik sorumlu Hami Mandıralı tarafından 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı. İlk 11'de, 5 yabancı oyuncu bulunmasına karşın bordo-mavili takımın yedek futbolcuları arasında yabancı oyuncu yer almadı.

Kasımpaşa'da kart cezalısı Donk, Trabzonspor karşısında forma giyemedi.

Bir grup taraftar stat önünde toplanıp ortesto etti !

Trabzonsporlu bir grup taraftar, seyircisiz oynama cezasına karşın takımlarına destek vermek için Hüseyin Avni Aker Stadı'na geldi.

Protokol tribünü önünde toplanan taraftarlar, takımlarına tezahüratlarla destek verdi. Taraftarlar, Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) da protesto etti.

Trabzonspor: 0 - Kasımpaşa: 0 

Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: Mustafa İlker Coşkun, Ekrem Kan, İsmail Şencan

Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Bosingwa, Aykut Demir, Mustafa Yumlu, Mustafa Akbaş, Zokora, Colman, Adrian (Dk. 63 Şahin Aygüneş), Olcan Adın, Yusuf Erdoğan, Janko (Dk. 79 Zeki Yavru)

Kasımpaşa: Isaksson, Elyasa Süme, Yalçın Ayhan, Barış Başdaş, Sancak Kaplan, Viudez (Dk. 74 Tunay Torun), Castro, Scarione, Kerem Şeras, Adem Büyük (Dk. 90 Kubilay Aktaş), Malki (Dk. 77 Halil Çolak)

Sarı kartlar: Dk. 59 Mustafa Yumlu, Dk. 71 Aykut Demir, Dk. 74 Olcan Adın, Dk. 90  Mustafa Akbaş (Trabzonspor)

Kırmızı kart: Dk. 90+3 Sancak Kaplan (Kasımpaşa)