Ligin büyükler arasındaki ilk maçında Trabzonspor ile Galatasaray Trabzon’da karşı karşıya geldi. Ancak Antalya’ya karşı farklı yenilgi ve Kopenhag’a elenmekle büyük ölçüde demoralize bordo mavililer en büyük şoku sakatlıklar nedeniyle yaşadı. Geçen sezondan kalan sakatları bir yana sezona başladığı Hamşik ve Visca’yı kullanamayan Trabzonspor, önce Bakasetas, ardından Uğurcan Çakır ve son olarak Abdülkadir Ömür’den mahrum kaldı. Son şampiyonluğun en büyük mimarları bu 5 futbolcunun yokluğu Galatasaray için büyük avantaj oldu.
Trabzonspor böylesi eksik kadroyla ama büyük tribün desteğiyle maça başladı. Sıcak ve nem oranı hayli yüksek bir hava olsa da, ilk yarıda ortaya tempolu bir maç çıktı. Ancak taraflar üçüncü bölgede yeterince etkili olamayınca maçı bu tempoya yaraşır  bir pozisyon zenginliğine ulaştıramadı. Yakalanan karşılıklı birer net pozisyondaki en önemli ayrıntı, kaleci Taha’nın ilk resmî maçında Galatasaray’ın yeni yıldızı Mertens’le karşı karşıya kaldığı anda iyi bir refleksle golü önlemesi oldu. Bu kurtarış hem kendi özgüvenini artırdı hem de takımının yenik duruma düşmesine engel oldu. Tribünlerden büyük destek aldı. İlk yarı golsüz sonuçlandı.
Abdullah Avcı ikinci yarıya Gbamin ve Kouassi hamleleriyle başladı.
Bu yarıda iki takım da ilk 45 dakikadaki temposunu tutturamadı. Takımlar bir hata golüne kurban gitmemek adına fazla risk almamaya özen gösterdi. Abdullah Avcı ve Okan Buruk karşılıklı hamlelerle oyuna müdahale etseler de sonuç değişmedi.
Trabzonspor sayısal olarak takımın neredeyse yarısı, oyuncu kalitesi olarak da önemli bölümünden mahrum çıktığı maçta bir puanla yetinmek zorunda kaldı. Futboldaki “yenemezsen yenilme!” felsefesiyle de teselli buldu.