Bordo mavililerin bu avantajı ne derece iyi  değerlendirdiğiyle ilgili olarak zorlu Kayserispor maçı önemli bir sınav oldu.
İki takım da gole erken ulaşıp avantaj sağlama amacında olduklarından pozisyonu bol bir ilk yarıya tanıklık ettik. İki kaleci Uğurcan ve Bilal çok iyi başladıkları maçın ilk 20 dakikasında kritik kurtarışlara imza attılar. İki tarafın da hücum girişimlerinde savunmadan seken toplara yerinde ve zamanında müdahalele eden iki kaleciden Uğurcan basit bir hatayla takımının yenik duruma düşmesine neden oldu.
Sonrasında Trabzonspor’un yoğun baskısı geldi. Ancak, Bakasetas, Trezeguet ve Gomes’in kritik gol vuruşlarında Bilal kalesinde adeta devleşti ve ilk yarı Kayserispor’un üstünlüğüyle sonuçlandı. 
Trabzonspor ikinci yarıya yenik duruma düştüğü andan itibaren yakaladığı tempoyla başladı. Sağdan, soldan, ortadan geliştirdiği ataklarla rakip kaleyi adeta ablukaya aldı ama bir çok pozisyonda Bilal ve direkler gole izin vermedi.
Abdullah Avcı’nın önce Yusuf, Bardhi ve Denswil, ardından da Umut ile oyuna müdahalesi kısa sürede sonuç verdi. Önce VAR’la gelen penaltıyla eşitlik sağlandı. Ardından Kayserispor hücuma çıkarken orta alanda yapılan hata Gomes - Umut Bozok işbirliği değerlendirildi ve galibiyet golü geldi.
Trabzonspor uzun süre yenik götürdüğü maçı zor da olsa kazandı. Avrupa Ligi sınavı öncesi bu üç puan çok önemliydi. Ama bu maça Kayserispor taraftarının çirkin tezahüratı ve sahaya atılarak futbolcu yaralanmasına neden olan yabancı maddeler damga vurdu. Kayserispor taraftarına hiç yakışmadı.