Kardeş Okul Projesi çerçevesinde Trabzon’un Çaykara ilçesi Karaçam İlkokulu’yla kardeş okul olan Diyarbakır Çınar ilçesi Bağcık Köyü İlkokulu’ndan 15 öğrenci uçakla Trabzon’a geldi. Öğrenciler hayatlarında ilk kez uçağa bindiklerini belirtirken tam bir Trabzonspor fanatiği çıktılar.

Pazar günü Hüseyin Avni Aker Stadında oynanacak Trabzonspor Galatasaray maçını izleyecek olmalarının heyecanı içerisinde olduklarını belirten öğrenciler Trabzon’un tarihi ve turistik yerlerini gezecek Trabzonsporlu futbolcularla tanışacak.

Rize’deki programı münasebetiyle uçakla Trabzon’a gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de, havalimanında öğrencilerle yakından ilgilenip süre sohbet eti.
Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül, Diyarbakır’dan gelen öğrencileri en iyi şekilde misafir edeceklerini belirterek şöyle konuştu: “Çınar ilçesi Bağcık köyündeki ilköğretim okulu öğrencileri bizim misafirimiz olacak. Bu okul Karaçam İlkokulu ile kardeş ilkokul. Trabzonspor’u tutan bu öğrencilerimiz stadı gezecekler. Akşamleyin Karaçam’da her bir öğrencimiz bir öğrenciyi evlerinde misafir edecek, yemeklerini yiyecekler Karaçam’da gezecekler. Trabzon’da kaldıkları süre içerisinde Sümela Manastırını gezecekler, Trabzonsporlu futbolcularla tanışacaklar. Kendilerini Uzungöl’de misafir edeceğiz. Pazar günü de Trabzonspor Galatasaray maçını izleyecekler. Pazartesi günü de Trabzon’dan ayrılacaklar.”

Kardeş okulun daha önce basında yer alan habere göre Trabzonspor’u tuttuklarını hatırlatan Kaymakam Üçgül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu köy uzun bir zamandır Trabzonspor’u tutan 120 haneli bir köy. Bu köyümüzün tamamı Trabzonsporlu. Zaten medyaya yansımıştı. Öğrenciler Trabzonspor’u izlemek futbolcularla tanışmak istemiş. Türk Hava Yolları’da buna sponsor olarak öğrencilerin Trabzon’a gelmesini sağladı. Pazar günü de Trabzonspor Galatasaray maçını izleyecekler. Bu vesileyle kardeş okul yaptık. Zaten bizim kendi öğrencilerimiz de Trabzonspor’lu”

Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Genel Sekreteri Dr. Köksal Güney de, öğrencilerin Pazar günü Galatasaray maçını izleyeceklerini belirterek şunları söyledi: “Türk Hava Yolları ve kulübümüzün ortaklaşa düzenlediği bir program. Hep diyoruz, spor dostluk kardeşliktir. Yurdumuzun bir köşesinde tamamı Trabzonspor’lu olan köyün öğrencilerini burada Karaçam İlköğretim Okulu karşıladı. Bizlerde buna katkı yapmak istedik. Yarın öğrenciler antrenmana gelecekler. Antrenmanı izleyerek futbolcularla tanışacaklar. Ondan sonra hep beraber Galatasaray maçını izleyeceğiz.”

Öğrencilerde Trabzon’a ilk kez geldiklerini belirterek heyecanlı olduklarını söyledi. Trabzonspor’un Galatasaray’ı yeneceğini belirten öğrenciler Trabzonspor’un kadrosunu tam olarak sayarak dikkat çekti.

Öğrencilere Trabzonspor kaşkolu hediye edilirken daha sonra hep birlikte Hüseyin Avni Aker Stadını gezdiler.