Başkan Usta: "Futbol üzerinden Mardin ile kardeşliğimizi pekiştireceğiz."
Başkanımız Muharrem Usta ve yönetim kurulumuz ile futbolcularımız PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit edilen Trabzon Çaykaralı Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün hayalinin gerçekleştirilmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında Mardin'e gitti. Burada Kaymakam Safitürk anısına kardeşlik fidanı diken Başkanımız Usta, "Futbol ve spor üzerinden dostluk ve kardeşliği pekiştirebilmek adına bunların önemi var. Bugün burada gördüğümüz gibi futbol sadece futbol değildir. Kaymakamımızın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

HAYALİ VASİYETİMİZ OLDU

Derik Kaymakamlığı sırasında 10 Kasım 2016'da makam odasında PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda şehit düşen Kaymakam Safitürk'ün hayalinin gerçeğe dönüşmesi için başlatılan proje devam ediyor. Mardin Kızıltepe Trabzonsporlular Derneği’ni ziyaretinde anı defterine, “Sözüm olsun ki en yakın zamanda bir grup öğrenciyi Mardin’den Trabzon’a getireceğim. Onlara hem maç izleteceğim, hem de kenti gezdireceğim” diye yazan Safitürk’ün bu hayali kulübümüz tarafından gerçekleştirilmişti. Mardin ve çevre ilçelerinden 140 öğrenciyle birlikte Mardin Valisi Mustafa Yaman, Derik Kaymakamı Hakan Kafkas, bazı bürokratlar ile şehit kaymakamın eşi Ayşegül Safitürk ve 4 yaşındaki oğlu Asım Eren de Trabzon’a gelmiş, stadyumumuzda Gençlerbirliği maçını izlemişti. Mardin heyeti Trabzon’un tarihi ve turistik yerlerini de gezmişti.

TARAFTARLARIMIZ KARŞILADI

Kardeşlik projesinin ikinci ayağında Başkanımız Muharrem Usta, Asbaşkanımız Ahmet Çubukçu, Genel Sekreterimiz Genceğa Meriç, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ali Rıza Egemen ve Coşkun Bülbül, futbolcularımız Okay Yokuşlu, Yusuf Yazıcı ile Yusuf Erdoğan, Genel Müdür Yardımcımız Ulaş Özdemir, TSYD Trabzon Şube Başkanı Murat Taşkın ve Trabzon-Mardin Kardeşlik Köprüsü Projesi Koordinatörü Ahmet Külekçi ile birlikte bugün Mardin'e gitti. Mardin Havalimanı'nda Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Mardin Trabzonsporlular Derneği Başkanı İbrahim Aydın, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ve bordo-mavili taraftarlarımız tarafından davul zurna ve halk oyunları gösterisi ile karşılanan heyetimiz ardından Kızıltepe'deki hububat merkezini ziyaret ederek esnaflarla sohbet etti.

KARDEŞLİK FİDANI DİKİLDİ

Başkanımız, yönetim kurulumuz ve futbolcularımız Artuklu İlçesi'nde bazı temaslarda bulundu devamında Derik Kaymakamı Hakan Kafkas'ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Kafkas'a Trabzonspor forması hediye eden Başkanımız teröristler tarafından şehit edilen Kaymakam Safitürk'ün saldırıya uğradığı hükümet binasındaki makam odasını gezdi. Başkanımız, yönetim kurulumuz ve futbolcularımız, Kaymakam Kafkas ile birlikte çocuk parkında Şehit Kaymakam Safitürk anısına "kardeşlik fidanı" dikti. Başkanımız Usta, "Şehit Kaymakamımızın anısını yaşatabilmek adına sembolik de olsa bir fidan dikimi yaptık. Allah rahmet eylesin. Ailesine sabırlar diliyoruz" dedi.

"FUTBOL SADECE FUTBOL DEĞİLDİR"

Bölgenin huzuru ve kardeşliğine, Trabzonspor olarak her türlü katkıyı sağlayacaklarını aktaran Başkanımız Usta, "Mardin’deki taraftarlarımıza ve Mardin halkına Trabzon’dan kucak dolusu selam getirdik. Şehit Kaymakamımızın hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz" diye konuştu. Başkanımız Usta sözlerine şöyle devam etti: "Hayat böyle bir şey. Bazen şehirleri, insanları küçük bir futbol topu kardeş yapıyor, dost yapıyor. Bir gol deyip geçmeyelim. Bir gol bütün etnik ve kültürel unsurlar dahil her şeyi bir tarafa koyup kucaklaşmayı sağlayan aktivite. O açıdan gerçekten önemsiyoruz. Trabzonspor Anadolu'yu gerçek anlamda temsil ediyor. Anadolu'nun hangi şehrine gidersek gidelim her yerde taraftarı vardır. Mardin de bu şehirlerden ama en önemlilerinden birisi. Mardin'den başlamak üzere Anadolu'nun diğer şehirlerine de bu ziyaretleri yapacağız. Futbol ve spor üzerinden dostluk ve kardeşliği pekiştirebilmek adına bunların önemi var. Bugün burada gördüğümüz gibi futbol sadece futbol değildir."

FUTBOLCULARIMIZ: "AZİZ HATIRASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Futbolcularımız Okay Yokuşlu, Yusuf Yazıcı ve Yusuf Erdoğan Mardin'de çok samimi ve sıcak bir ortam ile karşılaştıklarını vurguladılar. Okay Yokuşlu, "Kaymakamımız geride hakikaten çok derin ve unutulmaz izler bırakmış. Ve bu izleri takip eden, devamını sağlayan insanlarımızı görmek bizi çok mutlu etti. Hele ki Mardin'de taraftarlarımızla buluşmak ayrı bir mutluluk ve gurur vesilesiydi" derken Yusuf Yazıcı, "Biz zaten kardeştik. Şimdi bunu daha güçlü hale getirmek için daha fazla gayret göstermeliyiz" ifadelerini kullandı. Yusuf Erdoğan da, "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum ayrıca gururluyum. Kaymakamımızın aziz hatırasına sahip çıkmak hepimizin görevi" dedi.

Başkanımız, yönetim kurulumuz ve futbolcularımız ziyaretlerimizde bize eşlik eden Özel Harekat Yeşil Bereliler ile fotoğraf çektirdikten sonra Mardin Valisi Mustafa Yaman'ı makamında ziyaret etti. Başkanımız Muharrem Usta, Vali Yaman'a Trabzonspor forması ve rozeti hediye etti. Vali Yaman da Başkanımız Usta'ya Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin formasını verirken çeşitli hediyeler takdim etti. Başkanımız Usta, Mardin Trabzonsporlular Derneği Başkanı İbrahim Aydın'a da Trabzonspor forması ve rozeti verirken kardeşlik köprüsünün kurulmasında büyük emeği geçen projenin koordinatörü Ahmet Külekçi'ye de teşekkür etti. Valilik çıkışında ise Mardinspor Futbolcuları başkanımızla ve futbolcularımızla kısa bir sohbet gerçekleştirdi. Başkanımız ve yönetim kurulumuz Mardin ziyaretini Eski Mardin'i gezerek tamamladı.