Ali Özbak Törenle Anıldı 
Ali Özbak'ı Anma Törenine Trabzonspor yöneticileri, Trabzon bürokratları ve iş adamlarının katıldığı anma törenlerinde önce Soğuksu’daki aile mezarlığı başında arından Zorlu Grand Otel’de anıldı. Düzenlenen galaya Trabzonspor camiasının ileri gelenleri katılması dikkat çekti. Katılanlar arasında Trabzonspor eski başkanlarından Nizamettin Algan, Ahmet Celal Ataman, Faruk Nafız Özak, Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez TTSO başkanı Suat Hacısalihoğlu, Divan başkanı Ali Sürmen eski asbaşkan Nevzat Şakar Trabzonspor kulübü Asbaşkanı Dr. Ahmet Çubukçu yönetim kurulu üyesi Ali Rıza Egemen katıldı.

NİZAMETTİN ALGAN 
Törende açıklamalarda bulunan Trabzonspor eski başkanı Nizamettin Algan: "Ali hocanın nevi şahsına münhasır özellikleri var. Ali hoca Google daha çıkmadan önce Google görevi görüyordu. Ölene kadar da öyleydi. Trabzonspor'un tarihçesi yaşadığı günler gerek kulüpler gerek şahıslar için rehberdir değerlendirmeyi bildirmek gerekir. Kendi gitti eserleri kaldı" dedi.

FARUK NAFIZ ÖZAK 
Faruk Nafız Özak:" Ali ile 51 yıl yaşadık 3-5 dakikada olmuyor. Bir hafızaydı gerçekten. Geçmişi bilip anlamaya çalışıyoruz. Trabzonspor onun için bir aşktı. Bir insan düşünün  ömründe matematik öğretmeni yapmış ama trabzonspor dan kopmamış . Ali hep Trabzonspor'dan taraf oldu. 66 da  tanıştık. Konus konus bitmezdi.  Zor beğenirdi. Hizmet edene inanılmaz takdiri olan bir insandı. Amatör hizmeti de yaptık. Yazısı çok iyiydi. Bakıyoruz ki tüm konuşmalar kitaba çevrilmiş. 50 yılı kutlayacağız. Belki 60-65 göremeyeceğiz geleceğe umutla bakmak isterdik. Bu hafıza ile geçmişe bakarak istikamet çizerek önümüzdeki 10 yılı kurtarabiliriz. Gerçekleri yazabilen ali özbaklar mehmet tanlar lazım. Ali'nin eserler var yerinde yeller esmeyecek" diye konuştu.

AV.AHMET METİN GENÇ
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç: "Trabzonsporumuza çok çok teşekkür etmek istiyorum sohbetlerimiz oldu Ali Özbak ile. Trabzonspor bu şehrin markası  öne çıkaran bir şehir insana özgü ona anlam kazandıran şahsiyetleri anlamak lazım.  Programı düzenleyenlere teşekkür etmek istiyorum. Cenabı Allah Ali Özbak gibi değerleri artırsın. Biz hizmet etmekle mükellefiz Allah Âli Özbak abimizden tekrar razı olsun" ifadelerini kullandı. Mezarlıkta yapılan anma töreninin ardından Ali Özbak’ın hayatı boyunca kaleme aldığı kitapların yer aldığı Zorlu Grand Otel’de düzenlenen anma töreninde hem kitapları tantıldı hemde anıldı. Özbak, yaşarken kaleme aldığı ancak yayın hayatına sokmadığı, Marka Değer Trabzonspor, Trabzonspor’da son 32 sezon, Spor Hatıralarım, Trabzon Spor Kulüpler isimli 4 eseri kitap severlerin beğenisine sunuldu. Özbak’ı tanıyan yakınlarının video gösterimi yapıldığı anma töreninde duygusal anlar yaşandı