Bir zamanlar gecekonduların yer aldığı Zağnos Vadisi'nin çirkin görüntüsünden eser kalmıyor, Pazarkapı'da yıkımlara başlanıyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yaptıkları Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm 4'cü etap için kamulaştırılan konutlar yıkıma hazırlanıyor. Kahramanmaraş Caddesi ile Devlet Sahil Karayolu arasında yapılacak kentsel dönüşüm için yıkılacak 102 binadan 70 bina sahibi ile anlaşma sağlanırken, hak sahiplerine bugüne kadar yaklaşık 38 milyon TL ödeme yapıldı. Pazarkapı'da kamulaştırma parasını alan vatandaşlar evlerini boşaltmaya başladı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Zağnos Vadisi'nin Trabzon'un yeni yaşam alanlarından biri haline geldiğini kaydederek, " TOKİ ile birlikte yürüttüğümüz kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında daha önce Zağnos Vadisi'nde üç etabı tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunmuştuk. Zağnos'ta 4'cü etap kamulaştırma çalışmaları hızla devam ediyor. Kamulaştırma paralarını alan hak sahipleri binalarını boşaltmaya başladı. Zağnos 4'cü etapta yıkımlara önümüzdeki günlerde başlayacağız. Zağnos Vadisi, kentimizin vizyon yerlerinden biri oldu. 4'cü etap kentsel dönüşümünün bitirilmesi ile birlikte vatandaşlarımız sahilden Çamoba'ya kadar yeşillikler içerisinde gezme ve piknik yapma imkanına kavuşacak. Zağnos ve Tabakhane kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanması kentin nefes boruları açılacak" diye konuştu.

Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesinde 1,2 ve 3'cü etapta hak sahiplerine bugüne kadar 156 milyon TL ödendi. Zağnos'ta 614 binadan 614'ü ile anlaşma sağlanarak, 585 binanın yıkımı gerçekleştirilmişti.