Bu Coğrafyada Her Zaman Hazır Ve Güçlü Olmamız Gerekiyor
Haber  Ömer  Altıntaş / Melek Çakır   www.trabzonhaber24.com  

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) 2016 planlı tatbikatlarından "Yıldırım 2016 Seferberlik Tatbikatı" Trabzon'da icra edildi.

25 Nisan'da başlayıp 6 Mayıs'ta sona eren tatbikat, 4. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı Şehit Üsteğmen Naci Doğan Kışlası’nda gerçekleştirildi. Tatbikata Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Seyfullah Kınalı, Sahil Güvenlik Trabzon Grup Komutanı SG Yarbay Sinan Mamak, 4. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Tank Kurmay Albay Bahadır Dalgıç ve tatbikata katkı veren ilgili kurum müdürleri katıldı.

Seferde görev alacak yedek personellere başarı belgesi veren Vali Öz, “Bulunduğumuz coğrafya zor bir coğrafya. Her zaman hazırlıklı ve güçlü olmamız gerekiyor. Onun için bu tür tatbikatları her zaman yapacağız.

Devletimizin savunma sanayi, imkanları ve kabiliyetleri açısından çok önemli yatırımları, projeleri ve çalışmaları var. Nitelikli ve yetişmiş personel çok önemli. Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de hem Milli Müdafaa Mükellefiyeti Kanunu, hem de Seferberlik Savaş Hazırlıkları Mevzuatımız gereği bu tür programları icra ediyoruz. Güzel bir tatbikat oldu. Tatbikatta emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Tatbikata katılan personeli kutluyor, şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi.

Halk oyunları gösterisinin yapıldığı törende tatbikata katkı verenlere plaketleri verildi.

 Tatbikatta, seferberlik sisteminin denenmesi, tatbikata katılacak yedek personelin, sefer görevlerine yönelik eğitilmesi, yedek personelin seferde kullanacağı silah, teçhizat, araç ve malzemeye intibakları, yedek personel ile ilgili tebliğ ve celp işlemlerinde askeri ve mülki makamlar arasında koordinasyonun ve yükümlülerle iletişimin tesis edilmesi, seferberlik ve savaş halinde bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları ile Silahlı Kuvvetler arasında yürütülecek müşterek faaliyetlerin denenmesi amaçlanıyor.

12 gün süren tatbikata 131 erbaş, 10 subay, 14 de astsubay katılarak eğitimlerini tamamladı.