Vali Abdil Celil Öz, Trabzon ili genelinde vatandaşların huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir şekilde yeni yılı karşılayabilmeleri için ilçe kaymakamlıkları, Büyükşehir Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Karayolları Bölge Müdürlüğü, Türk Telekom Müdürlüğü ile Çoruh Elektrik Dağıtım Şirketi’ne bir genelge gönderdi.

Vali Öz’ün, ilgili kamu kurum ve kuruluşlardan uygulamaya konulmasını istediği tedbirler şu şekilde:

  1. İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü 31 Aralık 2014 Çarşamba gününden itibaren sorumluluk bölgeleri itibariyle huzur planlarını uygulamaya koyacaklar ve işbu tedbirlerini 1 Ocak 2015 Perşembe gününe kadar herhangi bir aksaklığa meydan vermeden sürdüreceklerdir. Şehir içi ve Doğu Karadeniz Sahil Yolu üzerinde tertip edilecek trafik ekiplerinin sayıları arttırılacak ve vatandaşlarımızın dilek ve şikayetlerine hazır hale getirilecektir.
  2. Belediye başkanlıkları tarafından özellikle alışveriş ve eğlence yerlerinin denetimleri tefrik edilecek ekipler marifetiyle etkin bir şekilde yapılacaktır.
  3. İtfaiye, su, kanalizasyon arıza ekipleri hazır hale getirilecek ve nöbetçi memurlukları vatandaş müracaatlarına açık tutulacaktır.
  4. Sağlık, haberleşme ve elektrik hizmetleri için gerekli ön hazırlıklar ilgili birimlerin sorumluluğunca planlanacak ve acil müdahaleler için yeterli ekip ve teçhizatları hizmete hazır bulunduracaklardır.

Gereğinin ifasını ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini önemle rica ederim.