Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ‘Hasta ve Yaşlı Öz Bakımına Destek Olacakların Eğitim Kursu’nu başarıyla tamamlayanların sertifika törenine katıldı. Belediye personelinden 30 kursiyerin, Halk Eğitim Müdürlüğü’nden de 8 kursiyerin katıldığı programı başarıyla tamamlayan toplam 38 kursiyere sertifikaları verildi. Toplamda 160 saatten oluşan eğitim kursunda kursiyerlere Halk Eğitim Müdürlüğünde görevli hemşire Remziye Düzcan tarafından beslenme, etik, kişisel bakım, hijyen kuralları, vücut mekaniği, aktivite ve egzersiz, ilkyardım, engelli bireylere bakım hizmeti, akıl ve ruh sağlığı eğitimi verildi.


“SÖZLERİMİZ LAFTA KALMIYOR”
Törende bir konuşma yapan Başkan Ahmet Metin Genç, Ortahisar Belediyesi’nin personelini daha nitelikli hale getirmek için başta kurs ve seminer olmak birçok program düzenlediğini belirterek, “Tabiatı itibarıyla bir taraftan kendi mevzuatımızı ilgilendiren konularda kendi vazifemizi ifa ederken, diğer yandan da özellikle personelimizin hizmet verdiği alanlarda daha nitelikli hale gelmesi bakımından kurum içi çalışmalar, seminerler, programlar düzenliyoruz. Bunları ilk önce her yıl hazırlamış olduğumuz stratejik plana koyuyoruz. Ondan sonra da lafta, tabiri caizse rafta kalmaması adına o sözlerimizi ve programlarımızı hayata geçirmek için bu kursları icra ediyoruz. Bu manada da hakikaten kuruluşumuzdan bugüne kadar Milli Eğitim Müdürlüğümüz özellikle de Halk Eğitim Müdürlüğümüz ciddi katkılar sağlıyor. Tıpkı diğer alanlarda yaptıkları çalışmalar gibi…” dedi.


“GELECEĞİMİZE HİZMET EDİYORUZ”
Ortahisar Belediyesi’nin ücretsiz olarak her yıl düzenlediği üniversiteye hazırlık kursundan birçok öğrencinin yüksek öğretim programlarına yerleştiğine dikkati çeken Başkan Genç, şöyle konuştu: “Özellikle kurulduğumuz yıldan itibaren hiçbir ücret ödemeden, bir belgeye bile ücret ödemeksizin birçok gencimizi üniversiteyle buluşturduk. Bizim kursumuz sıradan hazırlık kursu eğitimi değil, çok nitelikli bir şekilde bu programı icra ediyoruz. Şu anda hukuktan tutun da Hacettepe Üniversitesi’ne, teknik bölümlerden inşaat mühendisliğine kadar birçok bölüme öğrenci yerleştirdik. Yani bir taraftan eğitimle de bu manada çok ilgiliyiz ve ilgilenmeye de devam ediyoruz. Çünkü biz şuna inanıyoruz ki, biz Ortahisar’ın bütün yollarını, ünitelerini, alanlarını asfalt veya altınla kaplasak ondan daha önemlisi bir gencimizin yetişmesine katkı sağlamaktır. Böyle düşünüyoruz. Çünkü yetişmesine katkı sağladığımız ya da sağlamakta olduğumuz bir gencimiz yarın bu şehrin daha iyi noktalara gelmesi için de ülkesinin daha iyi noktalara gelmesi için de ve hatta insanlığın daha iyi noktalara gelmesi için de bir gayreti ortaya koyacak. Buna inanıyoruz, geleceğe bu manada hizmet ediyoruz, yatırım yapıyoruz.”
“SAVUNMA SANAYİİNE KATKI SAĞLIYORUZ”
KTÜ öğrencilerinden oluşan ve Ortahisar Belediyesi tarafından desteklenen ROKET TAKIMI’NIN 2022 TEKNOFEST’te başarı elde ettiğini dile getiren Başkan Genç, “Roket Takımımız son dörde kaldı. Aksaray’a gittiler. Son dördün birinci atışını ekibimiz yaptı ve başarı elde ettiler. Roketi ilk defa 20 km yüksek irtifaya fırlattılar. Bu ilk kez Trabzon’da gerçekleştiriliyor. Ve fırlattıkları roket dikey bir şekilde yeryüzüne iniyor. Milli savunma sanayiine ciddi bir katkı. Birinci yarışmacı bizim ekibimizdi başardı. İkinci yarışmacı başaramadı, roketleri parçalandı. Üçüncü yarışmacı dün elendi, o da başaramadı. Şimdi bir yarışmacı kaldı. Onların yarışması da bugün. Eğer onlar geçerlerse biz ikinci olacağız. O da çok büyük bir derece. Ama geçemezlerse bizim kulübümüz şampiyon olacak. Yani üniversitemizle işbirliği yaparak ülkemizin savunma sanayiine katkı sağlamaya çalışıyoruz.” ifadelerine yer verdi.
“KURUMSAL KABİLİYETİMİZİ YUKARI SEVİYEYE ÇIKARACAĞIZ”
Düzenlenen eğitim kursuyla evde bakım hizmeti kapsamında destek alan 180 aileye daha nitelikli bir hizmet vereceklerine vurgu yapan Başkan Genç,  “Toplumun her kesimine el uzatmaya çalışıyoruz. Şu anda yaptığımız bu çalışmada belediye olarak bir hizmeti ifa ettiğimiz bu alanda daha nitelikli hale gelmek hedefimiz. Bu çalışmamızın sonucunu paylaşacağız. Bu proje nitelikli bir projedir. Çünkü e-devlet sistemine geçen bir sertifikadır bu sertifikalar. O nedenle bu gayreti ortaya koyduğumuz için hem belediyeden hem de dışarıdan iştirak eden arkadaşlarımıza tebriklerimi, teşekkürlerimi iletiyorum. Hayırlı, uğurlu olsun inşallah. Kıymetli Halk Eğitim Müdürümüze ve müdürlerimize bu manada teşekkürlerimi iletiyorum. İnşallah bu tür çalışmalarla kurumsal kabiliyetimizi yukarı seviyelere çıkarmak, hem de halkımıza daha da profesyonel manada hizmet verebilmek için gayret edeceğiz. Çünkü biz kurulduğumuz andan itibaren de 180 ailemize evde bakım hizmeti veriyoruz. Talep eden bütün ihtiyaç sahibi ailelerimize bu manada hizmet veriyoruz. Bu eğitim kursuyla da kapasitemizi ve hizmet kalitemizi daha da artırmış olduk. Bütün kursiyerlerimizi tebrik ediyorum, emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.” diye konuştu.