Durak Başkanı Emrullah Gürpınar, Trabzon’daki bazı dolmuş durak başkanları ve durak üyeleri ile toplantıda buluşan Ömer Hakan Usta, enkaz halinde devraldığı şoförler ve otomobilciler odasında büyük bir yükle mücadele içinde bugünlere geldiğini söyledi. Usta, “Geçmişten gelerek bizim üzerimize kalan yüklerle büyük mücadele ettik. Onların borçlarını temizledik. Esnafa hizmet sunmak için hizmete harcayacağım paraları geçmiş dönemdeki başkanın borçlarını temizleme ile ulaştım” dedi.


ESNAFIN HAKKINI SAVUNDUK
Usta, “Görevdeki üçüncü ayımda dolmuş dönüşümü ve taksi olayı oldu. Büyükşehir belediye başkanımız ile görüştük. Taksi ihalesi olacaktı. Önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı 200 tane taksi plakası ihalesini yapacaktı. Kendisine durumu anlattık. ‘Ne olursa olsun ben bu taksi ihalesini yapacağım’ dedi. Bu konu tüm esnafımızı ilgilendiriyor. O ihaleye o zaman müsaade etseydik, duraklarımızın değeri çok düşecekti. Biz buna kesinlikle müsaade etmedik ve gerekeni yaptık. Dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı hemşehrimiz Cahit Turhan ile görüştük. Durumu anlattık. Belediye başkanına söyleyeceğini iletti. Cumhurbaşkanımıza kadar ulaşarak taksi plaka ihalesini iptal ettik. Şoför esnafımızın hakkını savunmak işte budur. Her platformda esnafımızın hakkını savunduk. Birileri gibi elini masaya vurup duraklara araba koyma eylemine hiçbir zaman girmedik. Esnafımızın hakkını esnafa kazandırdık. 732 dolmuşu 689’a düşürdük ve 40 dolmuşu 80 taksi yaptık. Kazanan esnafımız oldu.Ekmeğini 24 saat direksiyon sallayarak kazanan esnafımıza ne yapsak azdır” diye konuştu.


HEDEFİMİZ RAHMANİ
Usta, “Esnafımızın araba alacak gücü olmadığını belediye başkanımıza dönüşüm sürecinde ilettim. Gelir şartları belli. Pandemi süreci oldu. Kapanmalarda araçlar çalışmadı. Büyükşehir Belediye Başkanımız da sağ olsun esnafın yanında oldu. Başkanımıza her şeyi anlattım. Koltuk artırma ücreti de alınmadı. Sürece adım attık. Hedefimiz rahmani olarak esnafımızın her an yanında olmaktı. Yaklaşık 350 aracımız dönüşümü sağladı. Süreçte bakanlarımızla görüştük. Esnafa destek olmamız lazım. Trabzon Türkiye’de dönüşümü yapan tek ildir. Ben o dönemde esnafın araba değişemeyeceğini zor durumda olduğunu anlatırken birileri de Büyükşehir Belediye Başkanımıza gelerek ‘ben arabamı değiştirmen istiyorum’ demişti. Bunu da yapan bir durak başkanıdır. İsim vermeyeceğim sizin ekmeğiniz ile oynayanı siz çok iyi biliyorsunuz. Süreç takibimizde. Trabzon’un bütün ilçelerinde alınan koltuk bedeli Ortahisar İlçemizde alınmamıştır. Odamızı Türkiye’de parmakla gösterili oda haline getireceğiz’ demiştik. Şu anda odamız parmakla gösteriliyor. Bu da siz değerli üyelerimizin gururudur. Bütün odalar ile diyaloğumuz üst seviyededir. Federasyonda görevimiz devam ediyor. Trabzon kamuoyu ile ikili diyaloglarımız çok iyidir” ifadelerine yer verdi.