Beraberinde İl Müdür Yardımcısı Servet Kaba ile TTB Meclis Başkanı Nevzat Özer ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan’ı ziyaret eden İŞ-KUR İl Müdürü Büyük, borsanın işlem hacminin büyük kısmını teşkil eden fındığın, üretim ve sağladığı istihdam ile Trabzon ve ülke ekonomisine büyük katkısı olduğunu söyledi.


Büyük ayrıca, sektörün ihtiyacı olan işgücüne kaliteli katkı yapabilmek için de işbirliği yaptıklarını sözlerine ekledi.
TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan da, İŞ-Kur’un Toplum Yararına Proje (TYP) uygulamaları ile istihdama direk olarak katkı sağladığını hatırlattıktan sonra, “Biz bu katkının kırsal kesimde ev ekonomisi şekli ile süt inekçiliğine de yapılması için Sayın Cumhurbaşkanımızdan, ilgili bakan ve milletvekillerine kadar ilettiğimiz talebimiz oldu. Bu talep de Trabzon’un meşhur tereyağının üretiminin arttırılmasını sağlanmasına katkı sağlayacak kırsal kesimde ev ekonomisi şekli ile 3-4 inek bakarak süt inekçiliği yapan her ailede bir kişinin TYP kapsamında çalıştırılması idi. Ancak bugüne kadar bir sonuç elde edemedik. Ancak bunu her platforma dile getirmeye, herkesten destek istemeye devam edeceğiz. Çünkü böyle bir destek hem süt üretimini arttıracak, hem de dolayısı ile kırsalda istihdam yaratarak şehirlere göçü önleyecektir. Bu konuda sayın il müdürümüzden de katkı bekliyoruz” dedi.