THK Trabzon Şube Başkanı Ofluoğlu Trabzon'da Uzay ve Havacılık Fakültesi açmak için çalışmalara başlandığını söyledi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Türk Hava Kurumu Trabzon Şube Başkanı Yunus Ofluoğlu ile Emekli Astsubaylar Derneği Şube Başkanı Hakan Ziya Namlı ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.

Türk Hava Kurumu’nun çalışmaları hakkında Vali Öz’e bilgi veren Şube Başkanı Ofluoğlu, Ankara’da kurulu bulunan Uzay ve Havacılık Üniversitesi'ne bağlı bir fakülteyi de Trabzon’da açma çalışmalarını başlattıklarını, yer bulunduğu zaman fakülteyi hemen açacaklarını söyleyerek bu konuda Vali’den destek istedi.

Türk Hava Kurumu’nun önemli çalışmalar icra ettiğini ifade eden Vali Öz, “Türk Hava Kurumumuz hem kurmuş olduğu üniversiteyle hem de diğer eğitim faaliyetleriyle Türk havacılığının gelişmesi, gençler ve vatandaşlar arasında havacılık bilincinin oluşması konusunda önemli çalışmalar yapıyor. Trabzon da bu anlamda Türk Hava Kurumunun yönetimiyle birlikte etkin çalıştığı illerden birisidir. Türk Hava Kurumu bu güne kadar elde ettiği birikimle bundan sonra da bu alandaki çalışmalarına devam edecektir” dedi.