Büyükşehir Belediyesi’nin söz konusu alan üzerinde yapacağı ve avan projesi hazır olan katlı otopark ile Trabzon’daki otopark sorununun çözümüne yönelik çok önemli bir adım daha atılmış olacak.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Tanjant yolu üzerinde Hacıkasım kavşağının güney bölümünde bulunan ve 11 parselden oluşan yaklaşık 3 bin metre kare alan üzerinde yapılacak katlı otopark için kamulaştırma çalışmaları büyük bir bölümü tamamlandı. Bugüne kadar 9 parselden oluşan 2 bin 72 metre kare alanın kamulaştırması için hak sahiplerine 13 milyon 832 bin TL ödeyen Büyükşehir Belediyesi’nin, geriye kalan iki parseldeki toplam 904 metre kare arsayı kamulaştırmak için başlattığı mahkeme süreci ise devam ediyor.

Söz konusu iki parselin kamulaştırma sürecinin tamamlanması ile avan projesi hazır olan katlı otoparkın yapımına başlanacağı bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi otopark yapılacak alan üzerinde bulunan ve İl Özel İdaresi’ne ait olan 827 metre kare arsayı, 2013 yılında anlaşma yoluyla mülk mahsuplaşmaları ve 1 milyon 594 bin TL olmak üzere toplamda 5 milyon 453 bin TL ödeyerek Belediyeye kazandırmıştı. Otopark yapılacak alan üzerinde geriye kalan 10 parselin kamulaştırılması için mahkeme sürecini başlatan Büyükşehir Belediyesi, mahkemesi tamamlanan 8 parselin kamulaştırılması için ise 8 milyon 379 bin TL kamulaştırma bedeli yatırdı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu şehre kapasiteli bir katlı otopark kazandırmak için uzun süredir çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek, “Cumhuriyet Mahallesi Tanjant yolu üzerinde yapmayı planladığımız katlı otopark için kamulaştırma çalışmalarında büyük bir mesafe aldık. 11 parselden geriye kalan 2 parselin kamulaştırması için mahkeme süreci devam ediyor. Avan projesi hazır olan ve Trabzon’da otopark sorununun çözümüne önemli bir katkı sağlayacağına inandığımız katkı otoparkın yapımına geriye kalan 2 parselin mahkeme sürecinin tamamlanmasının ardından başlayacağız. Otopark yapılacak alan üzerinde 2013 yılında başlattığımız kamulaştırmalara bugüne kadar 13 milyon 832 bin TL para ödedik” ifadelerini kulandı.