Akçaabat Uçarsu Mahallesinde N.K isimli şahıs, arkadaşı  F.K ile alkol almaya başladı. Alkolün etkisiyle havaya rastgele ateş eden N.K.'nın yanına olay yerine yakın yerde evi bulunan E.T, İ.T ve M.T kardeşler geldi. Kardeşler alkol alıp eteş eden şahısları uyarınca sözlü tartışma çıktı. Uyarıda bulunan kardeşler daha sonra şahısların yanından uzaklaşmaya başladı.
 
Uyarı sonrası daha da sinirlenen N.K tekrar ateş etmeye başladı. Bu sırada N.K kendine engel olmaya çalışan arkadaşı F.K'yı karnından yaraladı. F.K'nın karnından girip sırtından çıkan kurşun eve doğru giden E.T'nin göğsüne saplandı. Ağır yaralanan F.K ve E.T, Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, N.K gözaltına alındı.
 
İlçemizde 2. olay ise Akçaabat Dörtyol mahallesinde meydana geldi. Alkollü bir şekilde mahalle kahvehanesine gelen M.B isimli şahıs işyerindeki cam ve çerçeveleri kırmaya başladı. Buna engel olmaya çalışanlardan E.K isimli kişiya bacağından silah ile ateş ederek yaralayan M.P gözaltına alınırken, E.K Akçaabat Haçkalı baba Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.