Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yaşayan Metin Kurt isimli genç 3 yıl önce 'Fino' cinsi köpeğinin bir araç altında kalarak ölmesi üzerine kendisini sahipsiz köpeklere adadı.

Köpeği gibi başka köpeklerin araç altında ezilmemesi için sokakta bulduğu sahipsiz köpekleri tek tek toplayarak Akçaabat Belediyesi'ne ait Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getiren Kurt, burada köpeklerin beslenmesinden tedavilerine kadar her şey ile kendisi ilgileniyor.

Küçüklüğünden beri köpeklere aşırı ilgisi olduğunu ancak 3 yıl önce 'Fino' cinsi köpeğinin yolda giden bir aracın altında kalarak ölmesi ile bu sevgisinin daha da arttığını ifade eden Metin Kurt, “Köpek sevgisi bende küçüklükten beri vardı ancak 4-5 yıldan beri de aşırı şekilde oluştu. Evimde daha önceden köpek besliyordum ancak annem dahi hiç kimse evde beslememi istemiyordu.

Yaklaşık 3 yıl sonra beslediğim köpeğimi bir araç ezdi. Bu beni çok üzdü. Bu olaydan sonra sokakta gördüğüm köpekleri sahiplenmeye başladım. Onların perişan halini görünce dayanamıyorum, vicdanım böyle yaşamalarına el vermiyordu. Onları bakmak için yeterli yerim de yoktu.

Akçaabat Belediyesi sağ olsun. bana bu imkanı verdi. Ben de buraya sahipsiz, sokakta kalmış köpekleri getirerek kendi imkanlarımla bakmaya çalışıyorum” dedi.

VETERİNERLERİ DE BAKICILARI DA BENİM

Hayvanların hem bakıcılığını hem de tedavilerini kendisinin yaptığını kaydeden Kurt, “Bunların veterinerleri de bakıcıları da benim. Bir veterinerden iğne yapmasını öğrenmiştim, Daha sonra tecrübe sahibi oldum. Hayvana baktığım zaman hastamı değil mi anlayabiliyorum. Parazitlerini anlıyorum, aşılarını yapabiliyorum. Burada yaklaşık 50 kadar köpek var. Bazılarını sahiplendirdiğim oluyor. Yemeklerini her gün veriyorum. Kendi imkanlarımla lokanta ve köfte salonlarından yemek artıklarını topluyorum. Yardımseverlerden de ufak tefek destek alıyorum. Karşılığında hiçbir yerden hiçbir ücret de almıyorum. Her gün muhakkak iki saatimi onlara ayırıyorum. Şu an bekarım, ama ileride evli de olsam fark etmez bu sevdamdan vazgeçemem” diye konuştu.



Yoldan geçen araçların zaman zaman köpekleri ezdiğini ve köpeklerinde yoldan geçen araçların peşini sürekli koşarak havladığını belirten Kurt, “Bazen hayvanları dışarı çıkartıyorum. Hiçbir canlı kafeste canlı yaşamak istemiz. Oynuyorlar bazen arabalar geliyor. Bazen arabalar dikkatsiz davranıp köpekleri ezebiliyor. O yüzden arabalar geçerken hayvanlar peşinden koşup havlıyor. Sürücülerimiz dikkatli olsunlar. Köpekleri ezmesinler" şeklinde konuştu.
 
Metin Kurt, evinde ve barınakta köpeklerin yanı sıra sahipsiz kedileri de bulunduğunu ifade ederek 4 tane yavru kedisi olduğunu ve onları şırınga ile beslediğini sözlerine ekledi.