Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli 8 doktor hakkında görmeden muayene etmek, usulsüz olarak ilaç kullanım raporu hazırlamak iddiasıyla toplamda 80 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

MEMURİYETTEN İHRAÇ EDİLECEK

Sosyal Güvenlik Kurumu’nu 20 bin 396 TL zarara uğrattığı iddia edilen doktorlar; Zübeyde K., Ergün H., Oktay M., Merih A., Ali Ç., Osman B., Cevat T. ve Hüseyin T.’nin suçlu bulunmaları halinde memuriyetten ihraç edilecek.

SUÇ TARİHLERİ BELLİ

2008 – 2010 yıllara arasında suç işlediği iddia edilen 8 doktor hakkında hazırlanan iddianamede, doktorların her biri hakkında görevi ihmalden 3 yıldan 8 yıla kadar, resmi belgede sahtecilik suçundan ise 6 aydan 2 yıla kadar hapsi istendi. İddianamede, doktorların görmeden rapor ve reçete yazdığı hastaların adının yanı sıra kaç adet reçete ve rapor yazıldığı da dosyaya girdi.

CEZA ALIRSA, İHRAÇ VAR

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak 8 doktorun sigortalı hastalara 13 adet ilaç kullanım raporu ve 28 adet reçete yazdığı iddia edildi. Doktorlar ayrıca ceza almaları durumunda memuriyetten ihraç edilmeleri talep edildi.