Trabzon’da 5 ayda 43 bin istihdam yaratan iş dünyasına teşekkür
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, istihdam seferberliği kapsamında işe giren kişi sayısının 43 bine ulaşması nedeniyle, katkıda bulunan tüm işverenleri kutladı.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, istihdam seferberliği konusunda çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak, “Bu tarihe kadar aldığımız veriler geçmiş yılların çok üzerinde rakamlar. Bütün işverenleri kutluyorum. Rakamlar gösteriyor ki; işverenler üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Ancak bazı sıkıntılar olduğu da görülüyor. Özellikle 2017’de faaliyete geçen firmaların desteklerden tam olarak yararlanması konusunda noksanlıklar olduğunu biliyor ve bunun düzeltilmesi konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Başkan Hacısalihoğlu, 2018 yılında da benzer desteklerin devam etmesi suretiyle istihdam seferberliğinin süreceğini belirterek, “Bu hızla devam edersek işsiz ordusunu eritme yolunda emin adımlarla devam etmiş olacağız” diye konuştu.

KALİFİYE İŞGÜCÜ ÖNEMLİ

Hacısalihoğlu, istihdam seferberliği sürecinde en önemli konulardan birinin kalifiye işgücü sorunu olduğunu vurgulayarak, “Kalifiye işgücü sorunu devam etmektedir. Bu konuda sadece bizlerin gayreti yetmiyor. Çalışacak kişilerin de eğitim alma, eğitimlere katılma noktasındaki gayreti önemli. Bunanla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın eğitim kurumuyla yaptığımız protokol var. Bu eğitimler başlayacak. Ümit ediyorum ki bu konudaki noksanlığı tamamlamış oluruz.”