Trabzon Kent Konseyi Başkanı ve Demiryolu Platformu Dönem Sözcüsü İMO Başkanı Mustafa Yaylalı demiryolu platformunda yeniden yapılanmaya gittiklerini belirterek, 15 Mayıs’ta platformun yapısıyla ilgili yeni bir toplantı yapacaklarını kaydetti. Platform içinde bulunacak kurumlarla ilgili kararın verileceği 15 Mayıs’taki toplantı sonrası 22-23 Mayıs’ta da bütün bileşenlerin katılacağı bir genel kurul gerçekleştireceklerini de ifade eden Yaylalı, “Bu genel kurulda Erzincan Trabzon Demiryolu Projesi’yle ilgili bütün süreç masaya yatırılacak” dedi.
 
Yaylalı, “Bütün platform üyeleri ve yürütmesi yeniden belirlenecek. Üyeler platformda yer almak isteyen kurumlarımız var. Onları bu işin içerisine katmak lazım. O yönde bir çalışma yapacağız. Platform toplantısı da 22 Mayıs’ta gerçekleşir. Yeni toplantımızda demiryoluyla ilgili yapılması gerekenlerin tamamı ele alınacaktır” dedi. 
 
Bundan sonrası için Trabzon-Erzincan demiryolu projesinde yapım aşamasına gelinebilmesi için kararlılığın aynen devam etmesi gerektiğine dikkat çeken Yaylalı, “Tüm siyasi iradelere bu projenin Trabzon için olmazsa olmaz olduğu vurgulanmalı ve her kesimin ileriye dönük programlarına demiryolu projesini koyması sağlanmalıdır. Trabzon-Erzincan demiryolu projesinin gerçekleşmesine karşı oluşabilecek tüm öne çıkışlara karşı da kamuoyu refleksi oluşturulmalıdır.
 
Trabzon kamuoyunun da demiryolu konusunun takipçisi olarak bunu dillendirmesi lazım. Trabzon’un en önemli gündem maddesi demiryoludur. Yapım ihalesinin en kısa sürede yapılabilecek şekilde ödemenin bütçeye koyulması gerekiyor. Cüzi bir bedelle bile konulsa bu artık programdan da çıkmaz. Bir şekilde ihalesinin yapılmasını gerektirir. Artık bu proje bir an önce hayata geçirilmelidir. Önümüzdeki aylar içerisinde de herkesin en önemli gündem maddesi bu olmalıdır” dedi.