TRABZON KİTAP FUARI SONA ERDİ 
Haber : Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com  

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 3’sünü gerçekleştirdiği ‘Trabzon Kitap Günleri’ fuarı sona erdi. 29 Nisan 8 Mayıs tarihleri arası Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen fuara 80 yazar ve 100 yayınevi katıldı. Yerel ve ulusal bazda tanınmış pek çok yazarın söyleşi ve imza programları yaptığı Karadeniz’in en büyük kitap fuarını yaklaşık 120 bin kitapsever ziyaret etti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 29 Nisan-8 Mayıs tarihleri arası Trabzon’da yapılan Karadeniz’in en büyük kitap fuarına gösterdikleri yoğun katılımdan dolayı kitapseverlere teşekkür ederek “Tarih, uygarlık, kültür ve sanat kenti Trabzon önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yaptık. Kitap fuarı ile büyük bir kültür şöleni yaşadık.” dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu fuarda yazarların okuyucuları ile buluştuğunu da ifade ederek, “Kitap günlerine Bosna’dan ve Azerbaycan’dan da edebiyatçılar katıldı. Fuara okullardan öğrencileri otobüslerle ücretsiz olarak taşıdık. Fuarı ziyaret eden vatandaşlar burada indirimli kitap alma imkanı elde etti. Biz yayınevlerini ve yazarları halk ile buluşturmayı çok önemsedik. Bu noktada imkanları kendilerine tahsis etmeye gayret ettik. Her hangi bir ücret talep etmedik. Bu kültüre sanata edebiyata kitap okuma alışkanlığımızı daha da arttırmak içindir” diye konuştu.

 Trabzon Büyükşehir Belediyesi projeleri