Trabzon Büyükşehir Belediyesinde yapılan basın toplantısında Zorluoğlu, özetle şu ifadeleri kullandı: 

2022 yılı Trabzon büyükşehir belediyesi için çok verimli, hizmetlerle, projelerle, eserlerle dolu bir yıl oldu. Hakikaten çok önemli çalışmaları yerinde bıraktık. Maraş Caddesi 2022 yılında yayalaştı. Çok keyifli bir alan olarak şehrimize büyük katkı sağladı. 2022 yılı Trabzon’da turizmin de çok canlı olarak yaşandığı, esnafın ve buna bağlı faaliyet gösteren diğer ticari alanların olumlu etkilendiği yıl oldu. 

2022 YILI YOL SENESİYDİ
2023’de de projelerimizin çok önemli bir kısmı tamamlanacak. Biz 2022 yılına spesifik olarak yol senesi demiştik. Büyük alt yapı projesi çerçevesinde bozulan yolların yenilenmesi önemli bir ihtiyaçtı. Başta Ortahisar olmak üzere 18 ilçemizin tamamında çok büyük yol hamlesi gerçekleştirdik. Problemleri büyük oranda giderdik. Şu anda bile arkadaşlarımız çalışıyor. Havalar müsait oldukça devam edeceğiz. 

2023 AÇILIŞ SENESİ
2023 senesi projelerimizin çok büyük bölümünün hayata geçeceği hizmete açacağımız senesi olacak. 2023’e açılış senesi diyoruz. Otogar’dan, Çömlekçi’ye, Ganita - Faroz’dan, Kadınlar Haline, Kadın Yaşam Merkezinden, bir çok projemizin 2023 yılında vatadaşlarımızın hizmetine gireceğini ifade edeyim. O nedenle 2023 senesine açılış senesi sloganı ile giriyoruz.

BİR SES KAYDI GETİRDİLER
Daire başkanlıklarımızı TİKOM üzerinden denetliyorum. TİKOM üzerinden yürüttüğümüz faaliyetlere yeniliklerde ekleyeceğiz. 
Göreve başladığımızın bir kaç ay sonrasıydı. Bana arkadaşlar bir ses kaydı getirdiler. Telefon görüşmeleri. Yasal ses kaydı. O zaman başladığımızda mesaiden sonra eğer bir vatandaşın belediye ilgili talebi olacaksa zabıta telefonu, normal telefon var. 
Bir vatandaş zabıtayı arıyor. Mesai saati sonrası.. Bir talepte bulunuyor ama zabıtanın vatandaşla diyaloğu, kullandığı kelimeler, cümleler bir büyükşehir belediyesi personeline yakışmıyor. 

MESAİ ZAATİNDEN SONRA ZABITAYA BAĞLANIYORDU

Bunu olumlu karşılamak mümkün değil. Hakikaten dinleyince çok üzüldüm. Vatandaş ile belediyenin bir personeli asla konuşmamalı. Bu işin uzmanı değil zabıta. Zabıta denetleyen, ceza veren birim.  Bu böyle olmaz dedik.  7 24 çalışmalı, vatandaş ile son derce dikkatli, saygılı konuşmalı, onun meselesinin çözümünü sağlayacak yapı oluşturulmalı.  Mesai saatleri içinde 3 - 4 kişinin çalıştığı böyle bir yapı vardı. Ancak çok az personeldi. Mesai saatleri sonrasında böyle bir hizmet yoktu.  Şimdi TİKOM Bambaşka bir hal aldı.

Başkan Zorluoğlu’nun konuşmasının ardından Bilgi İşlem Daire Başkanı Mesut Aydoğan, TİKOM ile ilgili bilgiler verdi. 

Aydoğan, sunumunda TİKOM’un farklı hizmet numaraları kapatılarak tek merkezden yönetim sağlandığına dikkat çekerken, oluşan birimlerle ilgili de, “Alo 153 Çağrı Merkezi, yüz yüze iletişim, Yazılı Kanal ve Danışma Brimi” ifadelerine yer verdi. 
TİKOM öncesinde 4 kişilik bir ekibin sadece mesai saatlerinde çalıştığı kaydedilirken, şimdi 39 kişilik ekiple 7 24, hizmet verilmeye başlandığı kaydedildi. Bu rakamın içerikkinde yüz yüze iletişim, Alo 153, yazılı medya ve danışma birimlerinin de yer aldığı kaydedildi. 


Yapılan çalışmalar sonrasında kurumsal iletişim numaraları Alo 153’te toplanmış, karmaşa ortadan kaldırıldığı da ifade edildi.

BAŞKAN ZORLUOĞLU AÇIKLADI...

Başkan Zorluoğlu:, ''Arkadaşlarımıza talimat verdik. Önümüzdeki yıldan itibaren bir kaç arkadaşımızı eğiteceğiz. Görüntülü olarak arandığında karşısında işaret dilini bilen, anlaşabileceği bir belediye personeli bulunmuş olacak. Talebini iletecek, aynı şekilde kendisine dönüş yapılacak. Bu önemli bir hizmet olacak.'' dedi.

261 BİN 870 ÇAĞRI ALINDI

TİKOM’a 261 bin 870 çağrı alındığı bunların 131 bin 206 tanesinin talep olarak kayıt altına alındığı bildirildi. 
Yüz yüze başvuruda 4 bin 200, yazılı kanallardan ise 18 bin 512 talebin kayıt altına alındığı da ifade edildi. 

EN YOĞUN TALEP TİSKİ’YE OLUYOR

Kasım ayında en yoğun talep TİSKİ ile ilgili yapıldığı belirtildi. TİSKİ için Kasım ayında 9 binden fazla talep olduğunu kaydedilirken çözüm süresi 12 saat olduğu ifade edildi. Ardından ise 2 bin 882 ile Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı geldi… 

KADINLAR DAHA ÇOK ARIYOR

En yoğun kadınlar ulaşıyor. Çağrı merkezine ulaşan taleplerin yüzde 66’sı kadınlar tarafından yapılırken, erkeklerin rakamının yüzde 34’lerde olduğu belirtildi. 

Kasım ayında 30 bin 272 çağrı alındığı ifade edilirken bunların yüzde 96’sının direkt cevaplandığı da kaydedildi.