Trabzon Halkından Demokrasi Nöbeti
Haber : Ömer Altıntaş / Melek Çakır / Muzaffer Beşinci   www.trabzonhaber24.com


 Trabzon’da 15 Temmuz Darbe girişiminin 1. Yıl Dönümü olan 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli birlik Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Atatürk Alanında düzenlenen etkinliğe Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve eşi Şengül Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Garnizon komutanı Albay Okcin Akşit, 4.Motorlu Mekanize Tugay Komutanı  Albay Osman Akyıldız ,Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, KTÜ Rektörü Prof.Dr.Süleyman Baykal, DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç ,Sürmene Kaymakamı Oktay Erdoğan,Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün,Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurkız ,Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi,Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu,Maçka Belediye Başkanı Koray koçhan,Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu,Sürmene Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Revi,Sürmene İlçe Spor Müdürü Kağan Seymen ve vatandaşlar katıldı.


TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÜMRÜKÇÜOĞLU 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüğoğlu, yaptığı konuşmada “Trabzon 15 Temmuz’un yıl dönümü hepimize kutlu olsun. Nasıl ki Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris’ten kendisini katletmeye gelen katillere karşı hiçbir şekilde başka bir toprak parçasına inmeden ben atanımda ölürüm diyerek, ailesini de katletmek üzere yapılan teşebbüse aldırmadan alanlara inerek kendisi de alanlara inmişse bu topluluk bize 15 Temmuz’u hatırlatıyor. Kahraman Trabzon’umuz burayı doldurduğunuzu tekrar hatırlıyoruz. Eminim ki burada ilerleyen yıllarda bu alanlar bizi almaz olacak. Şanlı ordumuzun kahir bir ekseriyeti. Biz onlara ordumuzun kıyafetini giymiş küçük bir hain grubu. Bunun ardından hainlik yapan topluluğu bir tarafa bıraktığımızda şanlı devletimiz milletimiz içi şahadete yürüyen bütün silahlı kuvvetlerimiz. Bütün terör örgütlerine karşı bizleri korumak için şahadet şerbetini için bütün şehitlerimizin mekanı cennet osun. Aziz Trabzonlular canlarını feda etmekten geri durmayacaklarını belirttiler. Biz bir olursak hiçbir dünya gücünün bizi istila teşebbüsü başarılı olamayacaktır. Bu meydan şanlı bir meydan. Bu meydan rahmetli Adnan Menderesin yeter artık söz milletin dedi bir meydan. Ondan yıllar sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Yeter sözde milletindir Karar da milletindir dediği bir meydandır.” dedi.


TRABZON VALİSİ YÜCEL YAVUZ

Trabzon Valisi Yücel Yavuz yaptığı konuşmada, “geçen sene bir yıl üzerinden geçti ama geçtiğimiz sene ülkemizde bir şeyler oluyordu. Bir hareketlilik vardı sıradışı bir şeyler oluyordu. Devam eden saatlerde neyin ne olduğu anlaşılmaya başladı. Tarih boyunca olan bedbahtlar, kalleşler bir oyunu ortaya komaya başlamıştı. Trabzon’da da haber aldığımız andan itibaren siz değerli hemşehrilerimizin dağlardan tepelerden inerek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı olmadan bu alanı doldurdunuz. Geçtiğimiz sene buraya geldiğimizden kısa süre sonra cereyan eden olay. Bütün kamu kurumları bütün bileşenler bir araya geldik. Sizlerin duruşu bize çok büyük bir güç verdi. Çok kısa sürdü bu kalkışma. Emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Sonrasında demokrasi nöbetleri başladı. Sonrasında Cumhurbaşkanımız tamam evlerinize gidebilirsiniz demesine rağmen bu meydan 10 gün daha burada oldu. 250 sivil şehidimiz 2 Bin 200 gazimiz var.  Bu süreci yaşadıktan sonra adli işlemlerin yürütülmesi bakımından bütün savcı ve hakimlerimiz bu kalkışmaya dahli olanlara görevlerini kılı kırk yararak yerine getirdiler. Aldığımız dersler sonucunda kahpelerin neler yapacaklarını gördük. Yol haritamızı belirledik. Tehlikenin tam olarak geçmediğini biliyordunuz. İçimizdeki sinsi yapılanmayı kanserli hücreleri temizledik. Bizimle mücadeleye kalkışanları biz yıkarız. Uyanığız ve uyanık olmaya devam edeceğiz. Hiçbir güç bizi yıldıramayacak.