Türkiye’de ilk kez bir muhalefet partisi iktidarının ilk 90 ve 360 gününde izleyeceği yol haritasını, tüm aşamaları ve bütçelendirmesi ile kamuoyuna açıklıyor. 20 ayrı alanda 400’ün üzerinde eylem planı hazırlayan DEVA Partisi başlangıcı Adana’da tarım sektörüyle yapıldı.

Deva Partisi Trabzon il başkanlığıda tüm ilçe yönetimleri ile birlikte genel merkez ile aynı anda sahaya çıktı ve Deva Partisinin iktidarının ilk 90 ve 360 günlük tarım eylem planlarını Trabzonlular ile paylaştı. 

‘Yem bitkilerinin kullanımına yüzde 50’ye varan destek vereceğiz’

İlk olarak besicileri ziyaret eden Deva Partisi Trabzon il yönetimi hayvancıların sorunlarını dinledi.Özellikle artan yem fiyatları ve mazot fiyatlarından yakınan hayvancılar dış ülkelerden alınan ürünlerinde besiciliğe büyük darbe vurduğunu belirtti.

Deva Partisi Yomra İlçe başkanı Funda Çuvalcı ''Genel başkanımızın ve politika başkanlarımızın oluşturduğu ilk 90 ve 360 günlük tarım eylem planlarını üreticilerimize,besicilerimize anlattık.Bu programlar doğrultusunda Et ve süt üreticilerine destek ödemelerini zamanında ve planlı bir şekilde yapacağız. Üreticimizi belirsizliklere mecbur kılmayacağız. Yerli üretimi destekleyerek, yem bitkilerini ithalata bağımlı olmaktan kurtaracağız. Yem bitkilerinin kullanımına yüzde 50’ye varan destek vereceğiz. Terk edilen yaylaları yeniden üretime kazandıracağız. Organize hayvancılık bölgelerini teşvik edeceğiz. Doğa dostu hayvancılığı destekleyeceğiz. Flora zenginliğine sahip bölgelerde arıcılığa özel teşvik ve destek sağlayacağız. Çevreye duyarlı balık üretme çiftliklerini yaygınlaştıracağız. Üniversiteler ile iş birliği halinde çalışarak, yeni balık türlerinin geliştirilmesini ve üretimini sağlayacağız.'' dedi.