Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Ekim ayı meclis toplantılarının 2. Bileşimi bugün yapıldı. Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç başkanlığında toplanan belediye meclisinde, Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen “Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün kurulması” ile ilgili madde müzakere edildi. 

Komisyon, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün kurulmasında olumlu görüş belirtti. 


Konuyla ilgili konuşan Başkan Ahmet Metin Genç, “Tarım ile ilgili bir çok çalışmayı bugün ki müzakere sonucunda kurumsal hale getirmeyi amaçlıyoruz. 

TARIMSAL ÜRETİME KATKI
Burada temel saikimiz, 2 yıldır bütün yer yüzünü kasıp kavuran pandemi ile karşılaştık. Pandemi nedeniyle insanların bütün hayatını doğrudan etkileyen kısıtlamalar geldi. Bu kısıtlamalar, tedarik konusunda, özellikle insanın bireysel hayatını idame ettirmesi için gereken gıda tedariki noktasında da bu ihtiyacı bariz hale getirdi. 
Bizim temel işlerimiz arasında olmamakla beraber bu işi kurumsal manada da görev, sorumluluk telakki ederek ilçemizdeki tarımsal üretime katkı sağlamak, tarımsal üretimdeki verimi arttırmak, kendi yöremizin çiftçisini, üreticimizi destekleyerek hem ev ekonomisine hem de bu vesileyle şehir ekonomisine destek olmak gibi parametreleri olan bu çalışmayı kurumsal hale getirmeyi arzu ediyordu”dedi. 

ATA TOHUMU VERİ BANKASI OLABİLİR
Bağımsız meclis üyesi Davut Çakıroğlu, “Bildiğimiz ata tohumu diye adlandırılıyor. Bence bu müdürlük ki önerim bu: Veri bankası gibi tohum bankası oluşturması, bu bankada bizim ata tohumlarının her yıl yenilenmesi, güncellenmesi, yarına taşınması için özel alanlarda bunların üretimi ve çoğaltımı sağlanabilir. Bu başlık, yapılacak yönetmelikte öncelikli arasında olmalı” dedi. 

Başkan Ahmet Metin Genç ise, sözlerine şu şekilde devam etti: 
“Bu önerinizi, yönetmelik hazırlanırken istifade ederiz.Çok kapsamlı olması lazım. 


9 - 10 FINDIK BAHÇESİ SÖKÜLDÜ
Bu müdürlüğü, yatırım yapan anlayıştan öte, verimi attırmak… Mesela fındıkta, Ticaret Borsası, Tarım Müdürlüğü, Ortahisar Belediyesi tek gövdeli dikimle beraber iş birliği yaptık. Bu iş birliği bile vatandaşı, üreticiyi güçlendirmek adına.. Geçen yıl 9 - 10 bahçemizi söktük. Bu bize yük oluşturmuyor ama aynı zamanda verim artışını gerektiriyor. 


AKYAZI’DA SU PROBLEMİ
Seraların yüzde 40’ı Akyazı’da.. Maydonozun yüzde 40’ını üretiyor. Su problemi var orada. Burada neler yapabiliriz. Temel görev olarak değil de yardımcı, projelere destek olma.. 
DOKA Desteği ile Salyangoz üretimi yapacağız. Bütün bunları bu kurumumuzun bünyesine almak… 
Ne kadar üretirsek o kadar güçlüyüz…Artık o şekilde bir konjonktürde yaşıyoruz…” dedi. 

Müdürlüğün kurulması ile ilgili madde mecliste oy birliği ile kabul edildi.