Törene KTÜ Rektörü Prof.Dr.Hamdullah Çuvalcı,Öğretim Üyeleri ,MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ve Yönetim Kurulu Üyeleri ,İyi Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli,CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman,Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi ,Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacisalihoğlu,Türkiye Kamu-Sen Trabzon İl Başkanı Coşkun Dilber,Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ,Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı EyipmErgan,Ortahisar Belediye Meclis Üyeleri ve Yarışmada dereceye giren mimar ve mühendisler katıldı .


Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç, yaptığı açıklamada, bugünün mimari anlayışının estetikten uzak olduğunu belirterek, şehirlerde hızla betonlaşmanın hakim olduğu bir dönem yaşandığını ifade etti.
Yerel mimari öğelerini barındırmayan, estetikten uzak mimarı unsurların hakim olduğu mimarlık ve şehirleşme anlayışının daha da yaygınlaştığına dikkat çeken Genç, şunları kaydetti:
"Bu kentleşme anlayışına karşı geleneksel mimari öğelerinin ve yerel mimari değerlerinin teşvik edilmesi için 2.Mimarlık Mühendislik ve Tasarım Ödülleri yarışmasını organize ettik. Türk-İslam mimarisinin insan ruhunu okşayan, sıcak, her bünyeye dokunan mimari tarzını yaşatmak, aynı zamanda milli kültürümüze sahip çıkmak demektir. Artık günümüz şehirleri, soğuk, kalıplaşmış birbirinin kötü bir kopyası olan mimari ile yapılmaktadır. Ortahisar Belediyesi olarak bir nebze de olsa bunu kırmak, hepimizin özlem duyduğu ve hayranlıkla baktığı kendi değerlerimiz olan anlayışı tekrar gün yüzüne çıkarmalıyız. Yarışmamızı da bu amaçla yaptık."h