Bu personeller TBMM’de önümüzdeki aylarda yapılacak düzenlemeyle memur kadrosuna geçebilecek…

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Norm Kadro İdası ve İptali ile ilgili madde bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşüldü.

Özellikle Trabzon Büyükşehir Belediyesinin şirketlerinde çalışan işçilerin merakla beklediği madde bugün Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edildi.


Maddeye göre lisans ve ön lisans mezunu Trabzon Büyükşehir Belediyesindeki toplamda 410 personel, sözlemeli personel statüsüne kavuşacak.  Bu personeller önümüzdeki aylarda TBMM’de çıkması beklenen yasaya göre de Memur Statüsüne kavuşmuş olacak.

Kabul edilen maddeye göre Trabzon Büyükşehir Belediyesinde Sözleşmeli İşçi Pozisyonunda çalışan Ön Lisans 13, Lisans 23, TRABEL’de ön lisans 23, lisans 132, TURKUAZ ön lisans 98, Lisans 103 olmak üzere toplam Lisans Mezunu 258, ön Lisans 152 olmak üzere 410 kişi Sözleşmeli Memur Statüsüne kavuşmuş olacak.

TİSKİ'DEN 183 PERSONEL MEMUR KADRODUNA GEÇTİ 

TİSKİ’de çalışan personel 183 personel bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan kararla Sözleşmeli Personel statüsüne kavuştu

PERSONEL GİDERİNİN DENK BÜTÇEYE ORANI YÜZDE 29.6


Kabul edilen maddeyle birlikte 410 personelin belediyeye yıllık toplam maliyetinin 28 milyon 303 bin TL civarında olacağını kaydeden Başkanvekili Atilla Ataman, “Belediyeler bu arkadaşları memur kadrosuna geçirdiğinde, “bunların maaşı genel bütçeden geliyor, belediyeye ne oluyor:” gibi kamuoyunda düşünce var. Belediyelerde alınacak bu kararlarla memur maaşı belediye bütçesinden kesiliyor. Genel Bütçeye aktarılan ödenek durumunda değil.

Gider oranı yüzde 25 iken, bu uygulamayla birlikte 410 kişi şirket personelinin denk bütçeye oranı 29.60 oldu. Büyükşehir belediyelerinden bu oran yüzde 30’u ilçe belediyelerinde yüzde 40’ı geçemez.


Lise, Ortaokul vs gibi arkadaşlarla tasarrufumuz olduğunda yüzde 30’un üzerine çıkacağız” dedi.