Trabzon, Büyükşehir Belediyesinde bayramlaştı
Haber : Ömer Altıntaş / Muzaffer Beşinci  www.trabzonhaber24.com 

Ramazan Bayramı vesilesiyle halk bayramlaşması Trabzon Büyükşehir Belediyesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon halkının yoğun ilgi gösterdiği bayramlaşma programında misafirlerini tek tek karşılayarak bayramlarını kutladı.

Büyükşehir Belediyesindeki bayramlaşma töreninde Bakan Soylu ve Başkan Gümrükçüoğlu’nun yanı sıra Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta, Av. Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora, Devlet eski Bakanı Eyüp Aşık, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, TESOB Başkanı Metin Kara, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Trabzon Belediyesi eski Başkanı Hasan Melek, ilçe belediye başkanları, mülki ve idari amirler, kamu kurumları, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin yetkilileri ile iş, sanat, spor ve siyaset dünyasından çok sayıda isim hazır bulundu.

Bayramlaşma programının ardından katılımcılara teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, “Böyle bir bayram gününde burada bir araya gelerek birlik ve beraberliğimizi en güzel şekilde göstermiş olduk. Katılımlarınızla bizleri onurlandırdınız” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da değerlendirmelerinde bayramların önemine dikkat çekti. “Biz büyük bir milletiz, asil bir milletiz. Bu asalet ve büyüklük sözün ortaya koyduğu, sadece bir milletin kendisini düzenlemesi için ortaya koyduğu bir tanımlama değildir” ifadelerini kullanan Soylu, “Biz böyle millet oluyoruz. Bayramlarımızla, teravihlerimizle, ay yıldızlı bayraklarımızla, şehitlerimizin acısını ortak yaşayarak, gaza yapan gazilerimize hürmet ederek, sabahleyin ‘Bismillahirrahmanirrahim’ diyip dükkânlarımızı açarak, düşeni-düşmüşü kollayarak, bilgi ve birikimlerimizi aktararak; ekerek, biçerek, üreterek millet oluyoruz. Bu büyük zenginliklerimizi yarına taşıyarak millet oluyoruz. Bayramlar bizim millet olma karakterimizin en önemli asli unsurlarıdır” diye konuştu.

MİLLETİMİZİN HUZURUNU TESİS EDEN

STRATEJİYİ BAŞARIYLA UYGULUYORUZ

Trabzon halkı ile olan bayram buluşmasında terörle mücadele konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, “Tarihin en büyük terör mücadelesini gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki aylarda hem bu alanda operasyonlarımız biraz daha yoğunlaşacak hem de bu operasyonlarda farklı neticeler olabilecek. Şehirlerdeydiler, tasfiye ettik. Şehirlerin yakınlarındaki köylerdeydiler, tasfiye ettik. Sınırlarımızdan içeri girmelerini önlemek için Suriye sınırı ve İran sınır başta olmak üzere duvarlar örüyoruz. Suriye sınırını büyük ölçüde kapattık, aynısını İran sınırında da ihale ettik. On yıllardır kullandıkları, dağlardaki en üst bölgelerdeki mağaralara girdik. Evlatlarımız her taraf yayılmış durumdalar. Her yerde onları köşeye sıkıştıran, milletimizin huzurunu ve sükûnunu tesis eden bir stratejiyi başarıyla uyguluyoruz” şeklinde konuştu.