Yılda ortalama 300 bin kişinin ziyaret ettiği Atatürk Köşkünde, zaman içerisinde hem yapısal olarak yıpranmalar oldu, hem de içerisindeki eşyalarda eskimeler ve deformasyonlar gerçekleşti.


 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, binanın onarılması için “Atatürk Köşkü Restorasyon ve Konservasyon” projesi hazırladı. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanan proje 24 Ağustos 2022 tarihinde ihale edildi, sözleşme aşamasına gelindi.

20 Eylülde Atatürk Köşkü Kapatılarak Retorasyonu yapacak olan şirkete teslim edilecek . 
 
Köşk, 20 Eylül tarihinde  ziyarete kapatılacak ve tadilat işi başlayacak.
 
Bu süreçte bir taraftan da binanın içerisinde bulunan tabela, fotoğraf, yazı, mobilya, perde vb. tüm eşyalar da uzman ekipler tarafından ele alınarak bilimsel yöntemlerle gerekli onarımlar ve yenilemeler gerçekleştirilecek.
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Nurat Zorluoğlu yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: "Atatürk Köşkü Cumhuriyetimizin 100 üncü kuruluş yıldönümünde, hem yapısal olarak hem de tefrişi bakımından aslına uygun bir şekilde yenilenmiş vaziyette halkımızın hizmetine açılmış olacaktır.
 
Atatürk Köşkünde bulunan herhangi bir yazı, resim ya da eşyanın kaldırılması söz konusu olmayıp,  çalışma sonunda haberlere konu olan bilgilendirme tabelaları da çok daha estetik bir biçimde yenilenerek yerlerine konulacaktır.
 
Milletimizin ortak değeri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 3 kez misafir edildiği bu esere sahip olmak şehrimiz için bir övünç vesilesi olup, belediyemiz ve halkımız bu paha biçilmez mirasa bugüne kadar sahip çıktığı gibi bundan sonra da layıkıyla sahip çıkmaya devam edecektir."