TRABZONLU İŞ ADAMLARI VE BÜROKRATLAR  DERNEĞİ MÜDÜRÜ AK PARTİ İL BAŞKANINA VE İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINA BİRİFİNG VERDİ

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 


Trabzon'a gelerek Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı yapan Trabzonlu İş Adamları ve Bürokratlar Derneği,daha sonra Sırası ile CHP,MHP,Valilik,Trabzonspor ve Ak Parti İl Başkanlığında ise Ak Parti İl Başkanına ve İlçe Belediye Başkanlarına Proje hakkında bilgi verdiler daha sonra ise  25 Şubat’ta İstanbul’da Trabzon için yapılacak olan çalıştayın duyurusunu yaptılar. Trabzonlu İş Adamları ve Bürokratlar Derneği müdürü Kenan Malkoç’un yaptığı açıklamada şunlar dile getirildi, “ Trabzon ve Ankara’dan davet ettiğimiz ilimizin dinamikleri, siyasileri, İstanbul’da ki iş adamları ve yatırımcılarla bir araya getirip orada bir konsersüyüm sağlayabilmek. Amaç orada para kazanmış, yatırım yapmış iş adamları ve sanayicilerin dönüşümleri Trabzon ve bölgesine kazandırmak. İstihdama yönelik turizm, destekli, tarım ve hayvancılık destekli uygulanabilir projeleri Trabzon’da yatırıma dönüştürecek iş adamları ile Trabzon dinamiklerini bir araya getirmek” dedi.

PİST DEĞİL, HAVALİMANI GEREKİR
Malkoç, basın mensuplarının yönelttiği sorulara yönelik ise, “Trabzon Havalimanına ikinci pist yapılması yerine yeni bir havalimanı yapılması gerekir. Yeni lojistik üs düşünülüyor bunun için yeni bir havalimanı yapılmalı Karadeniz’de. Ancak belli şeyler arasında çekişme var. Şana ile Araklı arasında bir yere yapılabilir. Bize 7 kilometre pist yapsa da bizim işimizi çözmüyor. Trabzon’a inişte belli, kargo uçakları asla inemez. İsterseniz 10 tane pist yapın. O alana tepelerden dolayı inemiyor. Onun için biz yeni ulaşım bağlantıları yeni havaalanlarından söz ediyoruz” dedi.
KALKINMANIN ANA YOLU ULAŞIM
 Bu demiryolunu biz çok istiyoruz Ama ;Trabzon’a demiryoluyla ilgili de konuşan Malkoç, “Birkaç oda başkanı arkadaş Erzincan’da toplantıya gitti. Trabzon’a demiryolunun gelmesini bizden daha çok Erzincanlılar istiyor. Bizde grup olarak inandık ve yola çıktık. Trabzon kalkınırsa bölge büyür. Kalkınma olmadan büyüme olmaz. Kalkınmanın ana yolu ulaşım, istihdam, AR-GE çalışmasıdır. Bu gerçeklerin dışında hiç kimse bir şeyle küçük şeylerle avunmayacağız. Biz toplanıp dağılmayacağız. Biz istiyoruz ki hep beraber yapalım. Önce üretime yönelelim ondan sonra her şey gelir. Bir veya birkaç yatırımcı geldiğinden geri kalanlar onu takip eder. Bu komple kalkınma olacak” diye konuştu.

TRABZON KALKINACAK TRABZONSPOR ŞAMPİYON OLACAK 
Trabzonlu İş Adamları ve Bürokratlar Derneği Müdürü Kenan Malkoç Trabzon Kalkınacak Trabzonsporumuz Şampiyon olacak istediğimiz futbolcuyu satın alacağız özlediğimiz tabloyu göreceğiz Şampiyonluk kupalarına ambargo koyacağız dedi.