SELAHADDİN ÇEBİ BAŞKANLIĞI DEVRETTİ 

Haber : Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com

 Ortahisar Ahmet Saka İlköğretim Okulu'ndan Muhammet Ali Sağlam isimli öğrenci 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Ortahisar Belediye Başkanvekili Selahaddin Çebi'yi makamında ziyaret etti.  
Öğretmeni Müşerref Saatçi ve annesiyle birlikte kendisini ziyaret eden Muhammet Ali Sağlam isimli öğrencinin 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı kutlayan Başkanvekili Çebi bir süreliğine başkanlık koltuğunu Sağlam'a devrederek Ortahisar Belediyesi'nden isteklerini sordu. İsteklerinin not alınmasını isteyen minik öğrenci Sağlam, Başkanvekili Selahaddin Çebi'den ilk olarak okullarının kuzeyinde bulunan ve çocuk parkı yapılması düşünülen yeşil alana kapalı spor salonu yapılmasını istediklerini söyledi. Sağlam, diğer isteklerini şöyle sıraladı: "Öncelikle Ahmet Saka İlkokulu'nun bozuk yollarının yapılmasını ve sonra da bütün okulların bozuk yollarının yapılmasını istiyorum. Geçmişi bilmeyen nesil geleceğini planlayamaz anlayışıyla okullarında başarılı olup da imkânı bulunmayan öğrencilerin belediyemizin imkanlarıyla Çanakkale'ye gönderilmesi konusunda çalışmalar yapılması istiyorum. Çanakkale'yi gezerek bu vatanın nasıl kazanıldığını daha iyi anlamış olunacağını düşünüyorum."  Başkanvekili Çebi 23 Nisan'a özel isteklerin bir an önce yerine getirileceğini bu kapsamda kapalı spor salonu yapılması istenen alanda böyle bir çalışmanın olup olamayacağı hakkında Park ve Bahçeler Müdürü Baki Altuntaş'tan bilgi aldı. Sözü edilen alanın park yapımı için tahsis edildiğini belirten Altuntaş, okulun başka bölgelerine kapalı spor salonu yapılmasının daha uygun olacağını ifade etti. Minik öğrenci Sağlam'ın diğer isteklerini de yerine getireceklerini belirten Başkanvekili Çebi ziyaretinden dolayı Sağlam'a, öğretmeni Müşerref Saatçi'ye ve annesine teşekkür etti.
ÇOCUKLARIMIZA GÜVENELİM
Makamını çocuklara teslim eden Başkanvekili Selahaddin Çebi makamların sembolik olarak çocuklara teslim edilmesinin temelde onlara duyulan güvenin bir sembolü olduğunu ifade ederek,  "23 Nisan TBMM'nin açıldığı gün olması nedeniyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak çocuklara hediye edilmiştir. Çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için gayret etmeliyiz ve onlara güvenmeliyiz. 23 Nisan tarihi Türkiye Cumhuriyeti devletinin temelinin atıldığı tarihtir. Aynı zamanda 23 Nisan egemenliğin varlık ve yokluk mücadelesi veren kahraman Türk milletine verildiği tarihin adıdır. Artık Türk milleti egemenliğini TBMM eliyle kullanmaya başlamıştır. Bu tarihte TBMM açılarak Kurtuluş Savaşı'nın sevk ve idaresi ilk defa halkın seçtiği temsilciler eliyle yürütülüp başarıya  ulaşılmıştır" dedi.