BU GURUR ŞEHİT BABASI ÇAKIR'IN 
Haber : Ömer Altıntaş / Melek Çakır   www.trabzonhaber24.com

Trabzon Of'lu özel harekat polisi Necmi Çakır'ın ismi Trabzon'da yaşatılacak.  Of İlçesi Sıraağaç Mahallesi ile Sivrice - Kazançlı Mahalleri Grup Yoluna Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile Şehit Necmi Çakır'ın isminin verilmesine karar verildi. 

 Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK'lı hainlere yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşen Özel Harekat Polisi Necmettin Çakır'ın adı Grup Yoluna verilmesine  Karar verilirken mecliste duygusal anlar yaşandı. Of İlçe Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ile birlikte Şehidin babası Fahri Çakır'da Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısını izledi.  Gündem dışı olarak gelen önerge ilk olarak gündeme alınırken, ardından Kültür Komisyonuna gönderilmesi gerekiyordu. Ancak bu sırada meclis kendi yetkisini kullanarak maddeyi komisyona göndermeden onaylayarak kabul etti.  

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU'NDAN BABA ÇAKIR'IN HUZURUNDA EVLADINA METHİYE 
Bu sırada Başkan Gümrükçüoğlu, şehidin babası Fahri Çakır ve annesi Nuriye Çakır ile yaşadığı bir anısını anlattı. Başkan Gümrükçüoğlu, "Ben hiç unutmuyorum. Fahri abi ağlamadı. Hiç bir şer güç onun ağladığını görmesin diye. Yanındaydık. Hatta annesinin bana söylediği, "Oğlum bana dedi ki diyor, "Anne eğer şehit olursam sakın ağlama. Bu vatansızlar hainler senin bir damla yaşını görmesinler" böyle evlatlar yetiştirdik" dedi.  Şehidin babası Fahri Çakır, mecliste bu anları duygulu gözlerle izledi. Meclis daha sonra Baba Fahri Çakır'ın da onayıyla şehit polis Necmi Çakır'ın ismini grup yoluna verdi.