Törene Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı SG Binbaşı Ömer Harun Özkaynak, İl Jandarma Komutanı Albay Âdem Şen, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, il protokolü ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Şehit Meriç Alemdar POMEM Tören Alanı'nda düzenlenen törende konuşma yapan Vali Ustaoğlu, “Vatanı ve milleti uğruna canlarını sakınmadan görevlerini ifa eden tüm emniyet mensuplarının zorluğu ölçüsünde de şerefli bu görevlerini sonsuz bir vatan ve millet sevgisiyle yerine getirmekte olduklarını bilmekteyiz.

Kuruluşundan bugüne kadar, ülkemizde huzur ve güvenliği sağlamayı, vatandaşımızın can ve mal güvenliği ile namusunu korumayı, devletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan tehdit ve tehlikelere karşı mücadele etmeyi kendisine vazife edinen, gücünü kanunlardan, desteğini de halktan alan geçmişi şanla ve şerefle dolu Türk Polis Teşkilatı; bugün dünyanın sayılı güçlerinden biridir. Bu güven hissi bizlere de huzur vermekte geleceğimize güvenle bakmamızı sağlamaktadır.

Ülkemizin güvenliği ve düzeninde her zaman en önde olan “Polis Teşkilatımız” yerine getirdiği tüm görevlerde bizleri onurlandırmış; iç ve dış düşmanlarımıza karşı bizleri her zaman gururlandırmıştır.

Devletimizin en önemli vazifelerinden biri de vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamasını temin etmektir. Yetkisini kanunlardan alarak görev yapan Polis Teşkilatımız, insan hak ve özgürlüklerine gösterilen hassasiyet ile güvenlik ve özgürlük dengesini sağlama konusunda ciddi bir vazife ifa etmektedir. Denetime açık, şeffaf ve hesap verebilirlik gibi çağımızın gerektirdiği özelliklere sahip olan Polis Teşkilatımızın halkımızın kaliteli hizmet beklentilerine de cevap verdiğini memnuniyetle müşahede etmekteyim.

Bu bakımdan bugün bu güçlü güvenlik ordumuza katılacak olan siz gençlerin mezuniyetinde bulunmak beni ziyadesiyle mutlu etmektedir.

27. Dönem Trabzon Şehit Meriç Alemdar Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü 29 günlük intibak eğitiminden sonra bugün 376 öğrenci ile mezunlarını vermektedir. Sizlerin almış olduğu yoğun eğitimin, alanın en iyileri olmanız için çalışmalarınıza katkısı büyük olacaktır. Eğitim Merkezi’nin sizlere 18 başlık altında 7 ay boyunca verdiği sağlam eğitim ile ülkemize çok daha faydalı olacağınızdan eminim.

Polislik mesleği en yüksek stres düzeyine sahip olan mesleklerden biri olmakla birlikte, özellikle polis adayları açısından yüksek iletişim becerisini gerekli kılmaktadır. Bugünden itibaren kutsal vatan topraklarımızın dört bir tarafında büyük bir özveri ile çalışan, verilen bütün görevleri başarıyla yerine getiren Türk Polis Teşkilatımızın artık birer üyesi olmanın onurunu yaşayacaksınız. Sizin gibi genç, bilgili ve alanında yetişmiş polislerimizin varlığı da bizlere huzuru ve onuru yaşatacaktır. Muhakkak ki her görevde olduğu gibi sizin görevinizin de birçok zorlukları olacaktır. Ancak sizler yaptığınız bu görevin bir vatan görevi olduğunu bildiğiniz sürece hiçbir şey size engel olmayacaktır.

Polis Teşkilatımız ve güvenlik güçlerimiz büyük bir sorumluluk örneği göstererek sahada gece-gündüz mücadele etmektedir. Sizler bu bakımdan özellikle devletimizin işleyişini en iyi uygulayacak ve takip edecek görev erleri olacaksınız.

Bu duygu ve düşünceler ile şimdiden mezuniyetinizin sizlere ve vatanımıza hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca sizleri bu vatan için yetiştiren saygıdeğer ailelerinize en derin saygılarımı sunuyorum. Bu vesile ile de şehit polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, görevi başında bulunan kahraman polislerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” dedi.

27. Dönem Birincisi yaş kütüğüne plaka çakması, dereceye giren öğrencilere Vali Ustaoğlu tarafından diploma ve hediyelerinin verilmesi ile devam eden tören, polis adaylarının yemin etmeleri ile sona erdi.