SAĞIROĞLU VE GENÇ KAŞÜSTÜ İÇİN EN GÜZELİ DALÇIK KAVŞAK
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

 Trabzon’da Kaşüstü Kavşağı ile ilgili ‘Dalçık mı yapılsın? Yoksa Köprülü Kavşak mı?” tartışmaları devam ediyor. Son olarak bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin gündemine gelen Kaşüstü Kavşağı ile ilgili TMMOB’un hazırladığı alternatif projeler, Karayolları tarafından uygun görülmedi.

  Karayolları emniyet ve güvenlik açısından projelere olumsuz baktı. Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonundan ortaya konulan görüşte, “Karayolları, rapor doğrultusunda hareket etti. Ama biz Belediyemiz Komisyonumuzla beraber TMMOB’da ki arkadaşlar, bu projenin yeniden çalışılabileceği uygun projenin gelmesi durumunda Komisyonumuzun tekrar değerlendireceği hususunda ayrıca karar aldık. Bu mevcut itirazı şuan da reddediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

 Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, “Bu çalışma için STK’lar, Meslek odaları ve tarafların, kimin hangi görüşü varsa değerlendirmeyi uygun görüş olarak kabullendik. Bunun sonucunda buyursunlar, çalışılsın, masaya yatırılsın diye ifade ettik. Bu çerçevede yapılan görüşmelerin sonrasında ilk işin tarafları muhatapları olanlar var.

 GETİRİLEN PROJELER ESKİZ ÇALIŞMASI NİTELİĞİNDE

 Düşündük ki bir ortak görüş ortaya çıksın. Tabi ki bu muhakkak trafik güvenliğine, yol mühendisliğine dayanan nihai neticeye dair görüşülsün. Bunun sonucunda alternatif proje sunan TMMOB ve Mensubu olan odalarının temsilcilerini hepsini davet ederek Karayolları Bölge Müdürlüğünü davet ederek, Büyükşehir Belediyesinin İmar Komisyonu üyelerini davet ederek, hatta bu konuda Belediye Meclisimizin üyelerinden isteyenlerin de katılımıyla bu genişletilmiş İmar Toplantısını düzenledik. Onlarda katıldılar. Bunların sonucunda raporda ifade edildiği gibi ortada alternatif olarak sunulan projelerin bir eskiz çalışması niteliğinde olduğu ve bunun daha uygun olacağını ifade edildiği bir görüşme cereyan etti. Bu görüşmeyi yine raporda ifade edildiği gibi Karayolları Genel Müdürlüğü teknik olarak kabul edemeyeceğini söyledi” ifadelerini kullandı.  

GÜMRÜKÇÜOĞLU: AÇIK ÇEK VERİYORUZ

Başkan Gümrükçüoğlu, “Şehir için yapılacak daha iyi daha güzel, daha estetik amaçlara yönelik olarak iyi ve doğru daha da güzel hesaplanmaları ortaya konmuş bir proje ile gelinecek olursa onunda değerlendirilmesine hazır olduğunu ifade etti. Kim İmar Komisyonumuz ifade etti. Proje yarın iş makinelerinin koyulup da başlatıldığı proje değil.   Açık çek veriyoruz. Yeter ki daha iyisi daha ideali olsun. Bu paydaşlar arasında ortak akıl ve teknolojik birimle ortaya konsun ve kabul görsün Her zaman her alternatife sizlerin de katıldığı yerel birim olarak hazırız” dedi.  Bunun üzerine söz alan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Cahit Erdem ise bu konuda Trabzon’un Karayollarının Bürokrasisini aşamadığını kaydetti. Erdem, TMMOB tarafından veya farklı bir kesim tarafından hazırlanacak proje için ise sürenin yetersiz olduğunu kaydetti.  

KAMULAŞTIRMA BİTİNE KADAR YAPILACAK 

İmar’dan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak ise, yeni hazırlanacak alternatif projenin süresiyle ilgili olarak ise, “Bu sunulan teklif yolun dış hatlarını etkilemeyecek. Karayollarının sunduğu yol güzergahının içinde yapılacak. Buna da başlamak için önce kamulaştırma yapmak gerek. Kamulaştırma yapmadan giremiyor.

TMMOB ile görüştük. Sağolsunlarda kendileri de bir firma ile irtibat kurdular. Önümüzde ki hafta alana gelecekler. Biz de onlara teknik destek vereceğiz. Kamulaştırma süreci tamamlanana kadar bunun sonucunu alacağımızı düşünüyorum” dedi.

ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI AV.AHMET METİN GENÇ AKLIN YOLU BİRDİR 

  Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise hazırlanacak projelerin Karayolları Genel Müdürlüğüne sunulmasında Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ndan öncülük etmesini istedi. Genç, “Şuan da ekranda görünen bir üst geçit şeklinde ki proje hepimiz için ideal olanı değil. İdeali dalcık ile yapılabilir mi?” dedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç Aklın yolu Birdir Bende şahsen Yomra Belediye Başaknım İbrahim Sağıroğlu gibi düşünüyorum Kaşüstü'ne en güzeli dalçık yapmaktır dedi.

YOMRA BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM SAĞIROĞLU İSE 

 Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’da Hatay’da bu şekilde bir proje yapıldığını hatırlatarak, Yomra ilçesinin Dalçıktan yana olduğunu kaydetti. Sağıroğlu, “Hatay ilimizde yapılıyor da Trabzon’da neden yapılmasın. Biz bu projeyi Trabzon için sunmaya hazırız” diye konuştu. Başkan Sağıroğlu Projenin kesitlerini pazartesi size sunarız dedi.  Konu tartışmaların ardından TMMOB’un yaptığı itiraz, CHP’li üye Burhan Cahit Erdem’in muhalefetine rağmen mecliste oy çokluğu ile reddedildi.