Trabzon Ortahisar  Gazi Paşa Özel Eğitim Uygula Okulu’nda bugün, Vali İsmail Ustaoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu’nun katılımı ile DUYU VE HAREKET GELİŞTİRME BECERİ ATÖLYESİ açıldı.


Vali Ustaoğlu ‘’Özel gereksinimli çocuklarımızın yaşamını kolaylaştırmak için hizmet veren her fert, her alan, değerli her oluşum bizler için de kıymetli ve özeldir dedi.


Açılışın ardında okulun diğer birimlerini gezen ve öğretmenlerle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu :
‘’Yapılandırılmış öğrenme ortamlarında, özel gereksinimli çocuklarımızın gerçek hayatı modellemelerine olanak sağlanmasını amaçlıyoruz. Görsel sanatlar, müzik, bahçe ve hayvan bakımı, beden eğitimi ve spor, duyu ve hareket geliştirme beceri uygulama alanlarının tüm okullarda benzer yapı ve niteliğe kavuşturulması bakanlığımızın da hedefidir.  Eğitim ortamların fiziki kapasitesinin güçlendirilmesi ve sunulan eğitim hizmetlerinin kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların ilimizde takipçisi ve destekçisiyiz’’ şeklinde konuştu.
Bugün burada özel çocuklarımıza kazandırılan atölye yoluyla onların yaşamlarına kolaylaştırıcı bir katkı sunmanın mutluluğunu yaşıyor, öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz dedi.
UZUN İNCE BİR YOLDAYIZ
Vali Ustaoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, özel gereksinimli çocukların türkülerine eşlik ettiler, gönüllerine dokundular.
Müdür Fettahoğlu, özel çocukların yollarına destek, varlıklarına alan açan Vali Ustaoğlu’na ve tüm meslektaşlarına fedakârlıklarla yaptıkları çalışmalar için teşekkür etti