Doğalgaz boru hattı, Telekom ve TİSKİ’nin altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan cadde ve sokaklar Ortahisar Belediyesi tarafından yeniden yapılıyor.
Ortahisar Belediyesi altyapı çalışmaları tamamlanarak kendisine teslim edilen 1 Nolu Beşirli, 1 Nolu Bostancı, 2 Nolu Beşirli, 2 Nolu Bostancı, 3 Nolu Erdoğdu, Aydınlıkevler, Cumhuriyet, Çarşı, Çimenli, Gazipaşa, İskenderpaşa, Kalkınma, Karşıyaka, Kanuni, Kemerkaya, Konaklar, Pelitli, Toklu ve Üniversite mahallelerinde bulunan 322 sokağın 167’sinde asfaltlama, betonlama ve taş/parke çalışmasını tamamladı. Ortahisar Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi toplamda 153 sokakta asfaltlama, 4 sokakta betonlama, 44 sokakta ise taş/parke çalışmasını tamamladı.


“BİTTİĞİNDE YAŞAM KALİTESİ YÜKSELECEK”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, altyapı çalışmaları tamamen sona eren ve test süresi biterek Ortahisar Belediyesi’ne devredilen bölgelerde yol asfaltlama, kaldırım çalışmalarının ivedilikle yürütüldüğünü belirtti. Şehir merkezinde ulaşım konforunu sekteye uğratacak her türlü sorunun büyük bir dikkatle bertaraf edildiğini kaydeden Başkan Genç, “Şehrimizde Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ tarafından yürütülen büyük bir altyapı çalışması var. Uzun zamandır şehrimizde köklü bir altyapı çalışması olmadığından dolayı birçok sıkıntı çekiyorduk. Mevcut altyapı sistemi hem eskimiş hem de şehrimizin oldukça artan nüfusuna cevap verebilecek kapasitede değildi. O nedenle şehrimiz için çok elzem olan bu altyapı çalışması için vatandaşlarımızın hoşgörüsüne sığınıyoruz ve onlardan sabırlı olmalarını bekliyoruz. Bir yandan içme suyu hattı yenilenirken diğer yandan yeni doğalgaz hattı döşeniyor. Ayrıca da yağmur suyu hattı döşenerek ani ve aşırı yağmurlarda ortaya çıkan su baskınlarının en aza indirilmesi hedefleniyor. Bu süreçte içinde yürütülen altyapı çalışmalarımız için vatandaşlarımızın sabrına sığınıyoruz. Nihayetinde bu çalışmalar tamamen bittiğinde uzun zaman altyapı çalışmasına ihtiyaç duymayacağız ve şehrimizde yaşam kalitesi eskiye oranla daha da yükselecek.” dedi.
Ortahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri altyapı çalışmaları tamamlanan Pazarkapı Mahallesi Şehit Halil Karagöz Sokak’ta trafik yoğunluğunun düşük olduğu gece saatlerinde asfaltlama yaptı.
Başkan Genç, Ortahisar Kaymakamlığı önü ile Kalcıoğlu Sokakta çalışmalara bugün başlandığını ve en kısa zamanda çalışmaların tamamlanacağını belirtti. Genç, altyapı çalışmaları tamamlanarak Ortahisar Belediyesi’ne teslim edilen sokaklarda en hızlı şekilde üst yapı işlerinin bitirileceğini ve sokakların sorunsuz bir hale getirilerek kullanıma sunulacağını söyledi.