İYİ Parti Grubu adına TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yapan ve Yatırım Adası'nın istihdama yönelik önemli bir proje olduğunu belirten Milletvekili Hüseyin Örs, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Ülke ekonomisini uluslararası rekabet edebilir bir yapıya kavuşturmak, teknoloji transferini sağlamak, üretim ve istihdamı artırmak, yabancı sermaye girişini hızlandırmak ve özellikle üretim maliyetleri açısından büyük ölçekli yatırımlar için uygun sanayi alanı oluşturmak üzere ülkemizde çeşitli şehirlerde kurulan endüstri bölgeleri bulunmaktadır. Ancak bu uygulamaların birçoğunun sadece göz boyamadan ibaret olduğunu; yöre halkını kandıran, siyasi şovlara konu olan uygulamalardan öteye geçmediklerini görüyoruz maalesef. 

DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK! 

Dönemin Sanayi ve Teknoloji Bakanı,  "Ülkemizde sanayileşmenin yurt sathına yayılması konusunda çalışma başlatıyoruz. Bu kapsamda yüksek teknolojili ürünlerin üretimi için Trabzon'da yapılacak olan yatırım adasını endüstri bölgesi olarak yatırımcılara tahsis edeceğiz." demişti. Hiçbir çalışma yapılmadan ve yatırım adası yeri oluşturulmadan ve dünyada örneği olmayan bir uygulamayla Sayın Cumhurbaşkanının 25 Ağustos 2019 tarihindeki ziyareti öncesinde 24 Ağustos 2019 tarihli ve 30868 sayılı Resmî Gazete'de yayımlatılan 1481 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı'yla Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nin alt kısmında ve koordinatları deniz içinde yer alan bir alanı Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi olarak ilan ediyor. 

YATIRIM ADASI'NDA BİR ARPA BOYU YOL GİDİLMEDİ 

Şuan 2022 yılı Ekim ayındayız. 24 Ağustos 2019 tarihinden bugüne üç yıldan fazla zaman geçmiş. Bakıyoruz, kâğıt üzerinde Trabzon ilinde endüstri bölgesi var gözüküyor ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı "web" sitesinde de endüstri bölgeleri içerisinde gösteriliyor ama ortada bir şey yok. Arsin Yatırım Adası Endüstri Bölgesi'nin kurulması süreci ancak şöyle özetlenebilir: Az gittik uz gittik, dere tepe düz gittik; baktık, bir arpa boyu yol gitmemişiz. İşte, bizim Arsin Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi'nin hikâyesi de budur. 

YATIRIM ADASI 2023 YILI PROGRAMINA ALINACAK MI? 

Ak Parti yıllardır Trabzon'u oyalıyor. Önce vaat et, sonra sanki yapılmış gibi müjdeler ver, sonra unut. İktidara soruyorum; Trabzon Endüstri Bölgesi yatırımını 2023 yılı programına alacak mısınız? Yoksa unutup gidecek misiniz? TBMM çatısı altında verilen sözleri hatırlatmaya ve vaatlerin takipçisi olmaya devam edeceğiz."