BEKİR SAMİ EROĞLU MİLLİ EĞİTİM'İ GÖREVE ÇAĞIRDI

 “Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğünü göreve çağırıyorum.”
Trabzon Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ve velileri mağdur edilmekte. Bu veliler arasında olduğum için bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım.” diyen Bekir Sami EMİROĞLU Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenleyerek gerek okulda gerekse Milli Eğitim Sisteminde yaşadıkları mağduriyeti belgeleri ile açıkladı.
Emiroğlu yaklaşık dört senedir oğlunun devam ettiği Trabzon ve Teknik Anadolu Lisesi Denizcilik Lisesinin sınırlı yetki belgesi ile eğitim vermeye devam ettiğinin buna istinaden okuldan mezun olacak öğrencilerin sınırlı bir belge ile hiçbir gemide çalışamayacağını söyledi.
Konu hakkında çok defa gerekli müdürlükler ve birimlere başvurarak durumun sebepleri ve düzeltilmesi hakkında başvurular yaptığını ancak bir netice alamadığını söyleyerek “yetkililerden öğrenci velisi olarak, cevap alamadığım soruları, bu defa gazeteci kimliğimi ortaya koyarak kamuoyu önünde tekrar sormak, aynı zamanda 4 yıl boyunca bir veli olarak yaşadığım mağduriyeti belgeleriyle ortaya koymak için karşınızdayım. Bugün oğlumun eğitimini sürdürdüğü Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Denizcilik Alanı açıldığı günden bu yana Sınırlı Yetki Belgesi ile eğitim vermektedir. Bu okul 04.04.2012 tarihinde yapılan izleme ve değerlendirme sonucu ‘Denizcilik Eğitimi Sınav Yönergesinin 44. Maddesine göre Eğitici Yetersizliği nedeniyle” sınırsız yetki belgesi alamamaktadır. Ancak Milli Eğitim Müdürlüğü, Yetki Belgesi konusunda öğretmenlerinin yetersizliğini arka plana atmak amacıyla okulda 350.000.00TL değerinde malzeme ihtiyacı olduğunu söylemektedir. Ama aynı Milli Eğitim Müdürlüğü “Bu okul, Karadeniz Bölgesindeki Denizcilik Alanında Eğitim veren okullar arasında fiziksel ve donanımsal açıdan en geniş imkanlara sahip, hiçbir donanım eksikliği yoktur.” ifadeleri 20 Haziran 2014 tarihli resmi belge ile tarafıma gönderilmiştir. Peki bu ne lahana turşusu bu ne perhiz. Bakanlıklar tarafından eksiksiz olduğu ortaya koyulan, tek eksiğinin yetkisiz öğretmenler olduğu açıklanan bir okula 350.000.00 TL’lik ödenek hangi mantıkla istenmektedir.” dedi.
Trabzon’da yaşanan bu mağduriyetin başkalarının da yaşamasını istemediklerinden dolayı açıklama yapma ihtiyacında olduklarını belirten Bekir Sami EMİROĞLU artık mağdurietlerinin giderilmesini istediklerini söyledi.