İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun, Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Berrin Erkuloğlu ve yöneticilerin katıldığı ziyarette Milletvekili Örs, itfaiye çalışanlarının, her yıl 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiyecilik Haftası'nı kutladı. 

Ziyareti sonrası bir açıklama yapan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs "İnsanların en zor anlarında yanında olan, kendi canını riske ederek insan hayatını kurtarmak için en zor görevleri yerine getiren itfaiyeci kardeşlerimizi ziyaret ettik. Yangında, depremde, sel baskınlarında, trafik kazalarında kısacası insan hayatının tehlikede olduğu her yerde görev yapan bu kardeşlerimiz büyük bir özveri ile çalışıyor, can ve mal güvenliğimizi sağlama gayreti içersinde alın teri döküyor" dedi. 

İtfaiye hizmetlerinin “en tehlikeli meslekler” arasında yer aldığını belirten Milletvekili Örs, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Her türlü yangın ve doğal afetlerde arama-kurtarma, kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer ve yüksek patlamalara karşı kitlesel kirlenmeyi önleyici tedbirler alma, yangınları önlemeye yönelik kontroller yapma gibi risk oranı yüksek görevleri ifa eden itfaiyecilerimizin ne yazık ki çözüm bekleyen sorunları var. Bu sorunları; statü, özlük hakları, maaş, vardiya ve standartlaşma gibi başlıklarda sıralayabiliriz. Bugün baktığımızda itfaiye teşkilatı içersinde  çalışanlar  arasında statü, standart, özlük ve sosyal haklar gibi birçok durumda farklılık görülebilmektedir. İtfaiyeciler, memur itfaiyeci haricinde sözleşmeli memur, kadrolu işçi, görevlendirme memur-işçi, taşeron, İŞKUR’dan gelenler gibi farklı statülerde istihdam edilmekte, aynı işi yapanlar farklı maaş ve ücretler almaktadır. İtfaiyeci arkadaşlarımızın bir başka önemli sorunu ise meslek tanımının  bulunmamasıdır.  Yıpranma hakkı paylarının oldukça düşük olması da düzeltilmesi gereken bir başka hususdur. Kısacası; İtfaiyecilerimizin, statü, maaş farklılıkları, meslek tanımı ve tüm özlük hakları ile ilgili talepleri artık bir  çözüme kavuşturulmalı, yıpranma hakları iyileştirilmelidir. Bu vesileyle, milletimizin can güvenliği için mücadele eden itfaiyecilerimize hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyor, sağlık diliyorum."