Gençlerle sohbet eşliğinde geçen programa AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, AK Parti Ortahisar İlçe Kadın Kolları Başkanı Nahide Cihan, AK Parti Ortahisar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Mercan, teşkilat mensupları ve gençler katıldı. 

Programda konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu gençlere seslenerek "Devlet gençlere o kadar çok hayallerini gerçeğe dönüştürecek fırsatlar sunmuş ki ben gelecekten çok ümitliyim, sizlerden çok ümitliyim. Belki bize verilmemiş o fırsatlar şimdi çocuklarımıza verilerek bundan sonrasının Türkiye'sinin inşa sürecinde en önemli özne en önemli aktör o gençler olacak, sizler olacaksınız. “dedi. 

TEKNOFEST ile dünyada bir ilki gerçekleştirdiklerinin vurgulayan Milletvekili Ayvazoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü : "Biz artık yerli ve milli olmak zorundayız derken gerçekten yerli insan gücümüzü ve yerli teknolojimizi kullanarak bunu TEKNOFEST ile birlikte bir festivale dönüştürdük ve dünyaya da meydan okuyabileceğimizi herkese göstermiş olduk.  Ve biz TEKNOFEST ile yapmış olduğumuz bu devrimsel çalışmayı tüm dünya ile paylaşıyoruz ve şunu da bilmenizi istiyorum ki TEKNOFEST Dünya'da bir ilk ve bunu Türkiye başardı. Hani diyorlar ya bazen AK Parti için 'Gençlere ne yapıyor?' diye onlara gururla bu TEKNOFEST'lerde yapmış olduğumuz çalışmaları ve elde ettiğimiz başarıları gösterebilirsiniz." 

Gençlerle yaptığı programdan büyük keyif aldığını belirten Milletvekili Ayvazoğlu "Gençler, sizinle buluşmak, fikrinizi almak, hayallerinizin yolculuğunda yol arkadaşı olmak çok iyi geldi. Tecrübe ile dinamizmin muhteşem bileşkesi ile daha yapacak çok işimiz var. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın, sizlerin varlık gösterdiği her alanı iyileştirmesi, önünüzü açması, yön vermesi,  TEKNOFEST’lerle, TOGG'la, İHA, SİHA, HÜRKUŞ, Fatih Sondaj gemisi, Uzay Ajansı ve TÜRKSAT uydusu ile en çok da sizin yaşınızdaki genç beyinlerle neler yapılabileceğini tüm dünyaya göstermesi bir tesadüf değil. Büyük ve güçlü devletler tarih boyunca genç nüfusuna şans veren ve en çok da onlara güvenen devletlerdir. Sizinle çok büyük işler başardık, yanımızda oldunuz, yanınızda duracağız. Sohbete devam.“ ifadelerini kullandı. 

AK Parti'nin gençlerin başarılarının ortaya çıkması için tüm imkânları seferber ettiğinin de altını çizen Milletvekili Ayvazoğlu "Bu sadece AK Parti'nin başarısı değil. Bu bizim gençlerimizin, bizim çocuklarımızın başarısı. Burada AK Parti sadece bu başarıyı  görünür kılabilmek  için argümanları gençlere sundu. Onlara bu fırsatları verdi ve onlar da harıl harıl çalışmaya ve başarmaya devam edebiliyorlar. Bence bu anlamda içinizdeki potansiyeli ortaya çıkarmanıza imkan sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sonsuz teşekkür edilmesi lazım." dedi.