Tomaç, Toptancı Halinin ilçe dışına taşınarak burada yapılacak düğün salonları ile bu ihtiyacın giderilebileceğini söyledi. 


 

Trabzon Ortahisar Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Süleyman Tomaç ilginç bir öneri geldi. 
Tomaç, meydan trafiğinin rahatlatılması adına Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde nikap yapılmamasını istedi. Bunun yerine Toptancı Halinin, kent merkezi dışına taşınarak burada düğün salonları yapılması gerektiği fikrini ifade eden Tomaç, bu şekilde belediyenin de gelir sağlayabileceğini söyledi. 

VATANDAŞLARA DÜĞÜNLERİNDE KOLAYLIK SAĞLANMASI İÇİN… 

Bugün Ortahisar Belediye Meclisinde gündem dışı söz alan Tomaç, “Hamimazide İhsanbey Kültür merkezinde nikah yapılmasın. Vatandaşların düğünleri için gün alabilmesi başlı başına sorun oluyor. İlçe merkezlerinden uzak yerlere gidiliyor. Vatandaşlara düğünlerinde kolaylık sağlamak, meydan çevresinde trafiği rahatlatmak, 600 - 700 kişilik kapasiteli nikah düğün salonlarını belediye olarak yapabiliriz. Kazancını düşünürsek kendilerini en kısa zamanda amorti edebilir. 


TOPTANCI HALİ DE OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ… 

Bu salonlar belediye için ayrı kazanç olacaktır. Toptancı Hali bu aktiviteler için uygundur. 
Bizlerde toptancı Halini Kent Merkezi dışında uygun yere koyarsak, çeşitli etkinliklerin yanısıra 10’a yakın düğün salonlarını buraya koyabiliriz. 
Bu sayede hem Meydan’ın trafik yükünü alırız, hem de belediyeye yeni kazanç sağlamış oluruz. Ayrıca Toptancı Hali de olması gerektiği gibi Kent  Merkezi dışına kurmuş oluruz” diye konuştu.